ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı'nın (CENTROM), terör örgütü DEAŞ'la mücadele gerekçesiyle PYD/ PKK'ya verdiği silahlar terör örgütü tarafından işgal bölgelerine göre belirlenmiş, 13 ana depoda saklanıyor. Terör örgütü üyelerine silah dağıtımını bu depolar üzerinden gerçekleştiriyor.

ÖRGÜT SİLAHLARI SAKLIYOR

Örgütün konvoylarla gelen askeri yardımların büyük bölümünü henüz kullanmadığı belirtildi. Afrin'de örgütün mühimmat imalathanesinin de bulunduğu yer alıyor.

Depolananlar arasında ağır silahlar, mayna dayanıklı muharip zırhlı araçlar, mühimmat, hafif silahlar, yakıt ve askeri amaçla kullanılan prefabrik konteynırların olduğu iddia ediliyor.

silah

DEPOLAR VE SEVKİYAT HATLARI BELİRLENDİ

DEAŞ'la mücadele gerekçesiyle depoladıklarının büyük kısmını henüz kullanmayan örgüt, silahları saklıyor.

Anadolu Ajansı muhabirleri ve açık kaynaklar ile PYD/ PKK işgalindeki bölgede bulunan güvenlir yerel kaynaklardan elde ettikleri bilgilerle, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü tarafından oluşturulan silah depoları ve sevkiyat güzergahlarını belirledi.

2016'DAN BU YANA MALZEME YAĞIYOR

Buna göre, örgüt, Nisan 2016'dan bu yana Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından ve Haseki'deki kurduğu Rumeylan ve Halep'in doğusundaki Harab Işık üslerinden CENTROM'un askeri yardımlarını alıyor.

Örgüt Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) kontrolündeki Simelka'dan giren ağır silahlar, mayına dayanıklı muharip zırhlı araçlar, yakıt ve askeri amaçla kullanılan prefabrik konteynırlar depolara naklediyor.