CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Tunç Soyer, babası hakkında gerçekleştirilen eleştirilere anında yanıt verdi. Soyer, babasının Fethullah Gülen hakkında hapse atılmasında başrol oynayan adam olduğunu sözlerine ekledi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Tunç Soyer, babası hakkındaki eleştirilere sert yanıtlar verdi. Babasının Türk ordusunun şerefli bir subayı olduğuna işaret eden Soyer, dedesinin de Kuvayı Milliye'nin kahramanlarından biri olduğuna işaret ederek onlarla gurur duyduğunu söyledi.

Babam Şerefli Bir Subaydı

Tunç Soyer, "10 yıllık başkanlık sürecimde sadece bir kez babam ile ilgili bir cümle kurmuşluğum var. O da 15 Temmuz darbe gecesinden öncesine denk geliyor. Babam, Fethullah Gülen'in hapse atılmasında başrollerden birini oynayan adamdı. Onun geçmişi beni pek fazla ilgilendirmez. O zaten Türk ordusunda görev yapan şerefli bir subaydı. Dedem de Kuvayı Milliye'nin kahramanlarından biriydi. Onların ikisi ile de her zaman gurur duymuşumdur ve duymaya da devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Tunç Soyer ayrıca, insanların "Çamur bana da bulaşacak" söylemleri yüzünden siyasetten her zaman kaçtığına da değinmeden geçemedi.