Yanınızda şemsiye bulundurmadan sokağa çıkmamanız yönünde uyarılar gelmektedir. Ayrıca yağışla birlikte şiddetli gök gürültüsü ve şimşeğin beraber olduğu kötü hava muhalefeti ortaya çıkacak. Bu kötü hava şartlarından etkilenmek istemiyorsanız mutlaka gerekli tüm önlemleri almanız gerekmektedir. Hem bu sayede meteorolojinin uyarısını dikkate alarak olumsuz hava şartlarından etkilenmeden günlük yaşamınıza devam etmeniz mümkün.

Yağış Hafta Sonuna Kadar Devam Edecek

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada tüm ülke genelindeki bu yağışların hafta sonuna kadar sağanak halinde devam edeceği açıklandı. Böylelikle hafta sonuna kadar devam edecek olan yağışlardan etkilenmemek için mutlaka gerekli tüm önlemlerin her yönden alınması gerekmektedir. Bütünüyle bu özellikler bakımından değerlendirilecek olunursa her anlamda yağışların tüm ülkeyi etkisi altına alacağı, her yönden olumsuz hava şartlarından etkilenmeden günlük hayata devam edilebileceği söylenmektedir.

Gök Gürültülü Sağanak Yağışlar

Ayrıca meteoroloji tarafından yapılan açıklamada gök gürültülü sağanak yağışların da meteorolojinin uyarısını dikkate almayanlar çok ıslanacak! haberine göre sert hava muhalefetinin yaşanacağı belirtilmektedir. Bu özellikler doğrultusunda kötü hava koşullarından kesinlikle etkilenmek istemiyorsanız mutlaka yanınızdan şemsiyenizi ayırmamanız ve şemsiyesiz sokağa çıkmamanız ikaz edilmektedir.

Ayrıca üşümemek için yanınıza kaban, mont gibi vücut ısınızı koruyacak kışlıklarınızı giymeniz de önerilmektedir. Hafta sonuna kadar sağanak halinde tüm yurdu etkisi altına alacak olan hava yağışlarının hafta sonundan itibaren kendisini tamamen güneşli bir güne bırakacağı bekleniyor. Bu sayede hafta sonu planları olanlar için yine güzel bir gün yaşanacak ve güzel bir hafta sonu bizi bekliyor olacak.