Terör örgütü PKK'nın kış aylarını fırsat bilip Karadeniz bölgesindeki yüksek yaylalarda konuşlanmasına engel olmak için Mehmetçik bölgede büyük bir operasyon başlattı.

2_19

BARINMALARINA İZİN YOK

Karadeniz kırsalında, Terör örgütü PKK'nin kış üslenmesine yönelik toplam 4 vilayette hava destekli eş zamanlı operasyon başlatıldı. Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, Jandarma Özel Harekat JÖH ve komandoların katılımı ile Giresun, Ordu, Trabzon ve Gümüşhane kırsalında hava sıcaklığının eksi 15 derece olduğu bölgede operasyon yürütülüyor. Timler, Karadeniz'in eğitli ve zorlu karla kaplı arazi şartlarında iz sürüyor.

MEHMETÇİK TEKNOLOJİYİ KULLANIYOR

Zorlu kış şartlarında ve ağır arazi yapısında ilerlemesini sürdüren Mehmetçik, teröristlere göz açtırmıyor. Karadenizin eğimli ve zorlu karla kaplı arazi şartlarında sıcaklığın eksi 15 derece olduğu bölgede, Tunceli üzerinden sızdığı belirlenen terörist grubunu etkisiz hale getirmek için operasyonlarla iz sürüyor. Türkiye'nin ilk keskin nişancı tüfeği Bora-12 ile Türk yapımı silahlı zırhlı personel taşıyıcı 'Ejder' kullanan askerler, yayla evlerini kontrol ediyor, araziyi didik didik tarıyor.

EVLERDEN ERZAK ÇALIYORLAR

Operasyonlarda insansız hava aracı İHA ile drone'ların yanı sıra bomba arama ve iz takip köpekleri de kullanılıyor. Eş zamanlı olarak 4 ilde yürütülen operasyonlarda yayla evlerinin sıkı takip edildiği, yöre sakinlerinin de karlı kaplı yollarının iş makineleriyle açılması üzerine yaylalara giderek, evlerinden erzak ve yaşam malzemesi çalınıp çalınmadığını kontrol ettiği belirtildi. Timler, bölgede yüksek rakımla yaylalarda kar kalınlığının bir metreyi bulması ve yayla yollarırın kapalı olmasına rağmen opörasyonları sürüyor.