Türkiye dün haberlere yansıyan bir olay karşısında dondu kaldı. Duyanlara film senaryosu gibi gelen olayda Macaristan'da düzenlenecek halk oyunları yarışmasına katılmak üzere bu ülkeye gelen 16 kişilik Türkiye kafilesinden 11 kişi yurda dönmedi. Yarışma için geldikleri Macaristan'a iltica ettikleri ortaya çıkan 11 kişinin FETÖ bağlantılı oldukları öne sürüldü.

İddiayı öne süren Avrupali Türk Demokratlar Birliği Başkanı Mehmet İnceoğlu, Macaristan'a iltica olayını doğrularken, ortaya konan tezahın FETÖ'cü ailelerin çocuklarını yurt dışına kaçırmak için planlandığını öne sürdü.

ANKARA BİLGİ İSTEDİ

Olayın duyulmasının ardından Ankara konuyla ilgili bilgi isterken bir büyük skandal daha patladı. Çocuk ve genç müsabakası için Macaristan'a götürülen kafilenin yaş ortalamasının 20'nin üzerinde olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'nin Macaristan Büyükelçiliği, Türk medyasına yansıyan haberin ardından konuyu araştırmak için harekete geçti. Büyükelçilik yetkilileri konu ile ilgili Macar makamlarından bilgi istedi, ancak uluslararası anlaşmalar gereği böyle bir bilginin verilemeyeceği bildirildi.