Irak'ta merkezi yönetim ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında tırmanan gerilimin ardından Irak ordusu gece yarısı Kerkük'te askeri üs ve petrol kuyularını ele geçirmek için operasyon başlattı.

kiki (1)

YOLLAR VE ALTYAPI TESİSLERİ'NE GİRDİLER

AFP haber ajansı Iraklı güçlerin Kerkük yakınlarındaki yolları ve alt yapı tesislerini ele geçirdiğini duyurdu. KYB'ye bağlı Peşmergelerin Kerkük'ün güneyinden çekildiği, bunun üzerine Erbil'den takviye gönderildiği bildiriliyor. Irak güçleri Kerkük'teki Keyvan Askeri Üssü'nün kontrolünü sağladı.

kiki (2)

IRAK ORDUSU GÜNEYDEN İLERLİYOR

Iraklı güçler Kerkük yakınlarındaki yolları ve alt yapı tesislerini ele geçirdi. Reuters haber ajansı ise Kerkük merkezindeki Peşmerge güçlerinin fotoğraflarını servis etti. Irak ordusunun kentin güneyinden ilerlediğini ifade ediliyor. .

PEŞMERGELER MEVZİLERİNİ BOŞALTTI

kiki (3)

Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı Peşmergelerin, Kerkük'ün güneyinden çekilmesiyle birlikte, Irak ordusu ve ona destek veren federal polis güçleri, boşaltılan mevzilere yerleşip, zırhlı araçlarla ana caddelerde denetimi sağladı.

HAVAALANI VE RAFİNERİ IRAK ORDUSUNA GEÇTİ

Öte yandan bölgeden gelen son haberlere göre Kerkük havaalanı ve petrol rafinerisi Irak güçlerinin eline geçti. Bir çok bölgeden mermi bile atmadan çekilen peşmerge güçlerinin sadece şehrin bazı kürt mahallelerinde varlığını gösterdiği ve Irak birliklerinin hareketlerini gözledikleri bildirildi.