ABD'de yargılandığı davada savcılık makamı ile anlaşarak itirafçı olan Reza Sarraf, dün çıktığı mahkemede öne sürdüğü iddialarla hükümetin büyük tepkisini çekti. İran'a para akışını kademe kademe anlatan Zarrab, Halkbank'la ilişki kurmasında eski bakanlar Egemen Bağış ve Zafer Çağlayan'ın adını verince AK Parti hükümeti duruma büyük tepki gösterdi.

Zarrab'ın iddialarına yanıt veren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Zarrab'ın ABD baskısı altında ifade verdiğini söyledi. 17-25 Aralık kumpasında kurulan tezgahın aynısının ABD'de yine kurulduğunu belirten Bozdağ, ABD'deki FETÖ'cülerin hedefinde yine Türkiye'nin olduğunu söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Man Adası'nda hesaplara ilişkin iddialarına da yanıt veren Bozdağ, Meclis grup toplantısında ortaya çıkarılan belgelerin sahte olduğunu belirterek, "Kılıçdaroğlu çamur siyaset tarzını Türk siyaset hayatına yerleştirmeye çalışıyor. Daha önce de benzer iftiralarda bulundu." şeklinde konuştu.

KUKLA GİBİ BİR LİDER İSTENİYOR

ABD'de devam eden davaya ilişkin sert ifadeler kullanan Bekir Bozdağ, davanın Türkiye ayağını Kemal Kılıçdaroğlu'nun üstlendiğini söyledi. İki tarafında hedefinde Türkiye olduğunu kaydeden Bozdağ, "Kılıçdaroğlu gibi kukla bir lider isteniyor. Bu kampanyaları ortaklaşa yürütüyorlar." dedi.