Akar yaptığı açıklamada, "Akar yaptığı açıklamada, "Harekat başarılı şekilde devam ediyor. Afrin'deki teröristlerin sonları hüsran olacaktır" mesajı verdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kilis ve Hatay bölgesinde bulunan birliklerde inceleme yaptı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Akar'a Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz eşlik etti.

Denetlemelerde, birlik komutanları ve personelle bir araya gelen Akar, devam eden harekat hakkında bilgi aldı, emirlerini iletti.

Denetlemeler sırasında konuşan Orgeneral Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Türkiye'nin hak ve menfaatlerini korumak ve kollamak amacıyla karada, denizde ve havada, vatanın her köşesinde, mücadelenin dün olduğu gibi bugün de azim ve kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.

Akar, Zeytin Dalı Harekatı'nın PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerini etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Bu harekatla dost ve kardeş Suriye halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılarak tekrar evlerine dönmelerinin hedeflendiğini kaydeden Akar, Afrin'de bulunan ve bölge dışından getirilen teröristler ile terörü destekleyen tüm odakların sonlarının hüsran olacağını vurguladı.

Sivillere Karşı Her Türlü Dikkat Gösteriliyor

BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan "Meşru Müdafaa Hakkı" ve uluslararası hukuktan kaynaklanan haklar doğrultusunda yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu ile yürütüldüğünü anımsatan Akar, kullanılan silah ve mühimmat dahil tüm faaliyetlerin, "Silahlı Çatışma Hukuku"na uygun ve meşru zeminlerde sürdürüldüğünü ifade etti.

Akar, sivil ve masum insanların dokunulmaz olduğunu, TSK'nın eskiden olduğu gibi, şimdi de edindiği kültürle bu konuda her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğini vurguladı.

"Afrin Afrinlilerindir" gerçeğinden hareketle Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak harekatın başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten Akar, harekata iştirak eden personeli, gösterdiği kahramanlık ve fedakarlıklardan dolayı kutladı ve başarılar diledi.

Orgeneral Akar, şehitlere rahmet, şehit ailelerine, TSK ve Türk milletine başsağlığı diledi. Akar, harekat kapsamında yaralanan askerlere de acil şifa dileğinde bulundu.