Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıda fiyatları konusunda hiçbir zaman taviz vermeyeceklerini söyledi. Pazardaki fiyatlara ayar çekileceğinin müjdesini veren Erdoğan, belediyeler aracılığı ile tanzim satışlarını yapabileceklerini de ifade etti.

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yükselen gıda fiyatları konusunda oldukça tepkili konuşarak bu duruma bir an önce el atılması gerekliliğinin altını çizdi. Pazar ve marketlerdeki yüksek fiyatlardan şikayetçi olan Erdoğan, bunları sert bir dille eleştirirken gereken önlemlerin alınacağının altını çizdi.

Gıda Fiyatlarına Müdahale Edeceğiz

Erdoğan, "Dün gerçekleştirdiğimiz kabine toplantısında ilk konumuz pazar ve marketlerde satılan yüksek fiyatlı gıda ürünleri oldu. CHP ve beraberindekiler ellerini ovuşturarak beklerken biz bunun da altından kalkacağız. Üreticiden tüketiciye bu ürünler gelene kadar arada komisyoncular olduğunun farkındayız. Herkes kendi karını alıyor ama buna dur diyeceğiz. Patlıcan, domates ve bütün gıdalarda ortak bir fiyatta anlaşacağız. Bunun için gerekli olan tüm tedbirlerimizi aldık. Gereken ne ise çok kısa bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştirilecektir." ifadelerine yer vermeden geçemedi.