Jette bulunan Mina Başaran ve 7 arkadaşının bekarlığa veda partisinden döndükleri anlaşılmıştır. Bu kaza ülkemizde özel havacılık tarihindeki ilk ölümlü jet kazası olarak tarihe geçmiştir.

Uçak Aniden Yere Çakıldı

Ülkemizde hizmet vermekte olan Başaran holdinge ait jet İran yerel saatine göre 18.09 da İran topraklarına aniden düşmüştür. Daha sonra ise İran yetkilileri tarafından uçak enkazı bulunmuş ve bulunan cesetler hastaneye gönderilmiştir. İran da bulunan yetkililer uçağın düşme nedenini ise uçakta meydana gelen teknik bir problem nedeniyle aniden hız kaybetmesi sebebiyle düştüğü şeklinde açıklamaktadırlar.

Uçak Birleşik Arap Emirliklerinden (BAE) İstanbul'a hareket için yola çıkmış ve İran'da bulunan Kiyar isimli bir orman arazisine düşmüştür. Uçakta bulunan kişilerden üç kadının nişanlı oldukları ve yazın sırayla evlenecekleri bu sebeple de Birleşik Arap Emirliklerine de bekarlığa veda partisi için gittikleri Başaran Holding yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda söylenmiştir.

Jet Uçağın Kara Kutusu Bulundu

İRNA ' ya açıklama yapan Bahtiyari eyaleti arama timi Başkan Yardımcısı Zahiri, gece yarısından sonra arama kurtarma ekiplerinin helikopter ile dağlık alana gittikleri ve uçakta bulunan sekiz kişinin ölü bedenlerine ulaşıldığını bildirmiştir.

Zahiri, diğer üç cesedin ikisinin ise vücutlarda oluşan yanıklar nedeniyle tespit edilemediği geriş kalan bir kişinin ise cesedini arama faaliyetlerinin devam ettiğini de bildirmiştir. Bu açıklamadan sonra ise Bahtiyari eyaletinin Vali Yardımcısı Meydani, yere çakılan jet uçağın kara kutusunun Helen ismi verilen bir dağda bulunduğunu bildirmiştir.