İran'da düşen özel jetin kaptan pilotu olan Melike Kuvvet'in ailesinin yaptığı açıklamalar akıllara düşen jet arızalı mıydı sorusunu getirdi. Hüseyin Başaran'a ait olan Challenger 604 tipi jetin düşmesinin ardından gelen her yeni bilgi kazanın bir ihmal sonucu yaşanıp yaşanmadığının sorgulanmasına neden oluyor.

Uçak Dağa Çakıldı!

2 pilot, 1 kabin görevlisi ve 8 genç kızın hayatını kaybettiği kazanın detayları yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Uçak içinde çekilmiş resimlerin sosyal medyaya yansıması sebebiyle elde edilen veriler, jetin için helyum gazıyla şişirilmiş balonlar olduğunu ortaya koyuyor. Bekarlığa veda partisi için misafirleri taşımakla görevli olan jetin içinde kına gecelerinin ritüeli olan mum yakılmış olma ihtimali de gündemde...

Olayı Kara Kutu Aydınlatacak

Kazanın hemen ardından bulunan kara kutu Türk yetkili birimlerine teslim edildi. Davetlilerin tamamının öldüğü kazanın ardından açıklama yapan merhume pilotun ailesi, jetin farklı uçuşlarda da sorun çıkardığını bildiklerini söyledi. Bu açıklama akıllara özel jetlerin ne kadar iyi denetlendiğini getirdi. Uçağın enkazından çıkarılan cesetlerin kimlik belirleme çalışmaları için İran'ın Şehrekürd Havalimanı'na giden aile yakınları DNA testinin sonuçlanmasının ardından cenazelerini alarak yurda dönecekler.

Uçağın havalanmasından kısa bir süre sonra kaptan pilot ile kule arasında geçen konuşma kazanın nedenine dair ihtimaller hakkında bilgiler veriyor. Pilotun acil alçalma izni istemesinin ardından iletişimin kopması ve kısa süre sonra da jetin dağlık bölgede düşmesine neden olarak akıllara teknik bir arızanın yanı sıra jetin bir kuş sürüsüne çarpmış olması geliyor.

Akıllara gelen bir diğer soru ise kokpit görevlilerinin yaşanan sorunu iyi yönetip yönetemediği. Kaza-kırım raporunun sonuçları gelene kadar pek çok soru işaretinin gündeme geleceği kazada ölenlerin cenaze törenlerine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.