Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş son günlerde sözde islam alimi olarak lanse edilen kişilerin İslama yönelik hatalı ifadelerden şiddetle kaçınmaları gerektiğini vurguladı.

MÜSLÜMANLARA ZARAR VERİYOR

İslamiyete yönelik hatalı ve saçma sapan yorumlar yapıldığının altını çizen Başkan Ali Erbaş, Öfke ve nefret üreten davranışlar her şeyden önce Müslümanların kendilerine zarar vermektedir. Herkes İslam hakkında konuşurken hak ve hakikate karşı sorumluluğun gereği dikkatli olmak durumundadır.

HESABI VERİLEMEYECEK YAKLAŞIMDAN KAÇININ

Herkes, metodolojik olarak hesabı verilemeyecek kişisel, aceleci ve popülist söylem ve yaklaşımlardan kaçınmak zorundadır dedi. İslam'ın temel kaynaklarını, doğru bilginin metot ve yöntemini dikkate almayan, birlik ve beraberliğimizi zedeleyen hikmeti göz ardı eden, ayrıştırıcı ve ötekileştirici yaklaşımlar; itici, kırıcı, katı ve kaba bir dil; bulanık ve gizemli bir üslup ile sahte ve yapmacık tavırlar; öfke ve nefret üreten davranışlar her şeyden önce Müslümanlara zarar verdiğini ifade eden Erbaş sözlerini şöyle sürdürdü:

MÜFTÜLÜKLERE KADIN YARDIMCI

'İlahiyatçı kadın akademisyenlerimizle önümüzdeki günlerde kadınlarımızın sorunlarına yönelik istişare toplantısı yapacağız. Kadına dönük şiddet merkezli eylem ve söylemlerin islam'dan referans bulması asla mümkün değildir."

ÖZENSİZ HABER VE YORUMLAR YANLIŞ

"Tüm illere kadın müftü yardımcıları atayacağız. Toplumumuzun birlik ve kardeşlik harcını oluşturan islam ve onun değerleri üzerinden, özensiz haber ve yorumlarla yanlış algılar oluşturarak, adeta islam'ın kendini hedef almaya sebep olan yaklaşımlar da kabul edilemez. '