Dışişleri Bakanı mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözlerini cevaplayarak "Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz" mesajı verdi.

KÜRTLERİN DÜŞMANI DEĞİLİZ

Biz kürtlerin düşmanı değiliz diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tarih boyunca Kürtleri en çok savunan daima Türk Milleti oldu. Terör örgütleriyle Kürtleri bir tutmak doğru değildir" şeklinde konuştu.

LÜKSEMBURG DIŞİŞLERİ BAKANINI AZARLADI

Çavuşoğlu, Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean assemborn ile görüştü. Görüşme sonrası ikili gazetecilerin karşısına geçerken Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Trump tarafından yapılan Twitter açıklamasına çok sert tepki gösterdi. Asselborn'a dönerek konuşan Çavuşoğlu, adeta Lüksembur Dişişleri Bakanı'na da göndermelerde bulundu.

YANLIŞ BİLGİLER YANLIŞ YORUMLAR

Dışişleri bakanı Çavuşoğlu konuşması sırasında şu ifadeleri kullandı. " PKK'nın YPG'nin ve FETÖ7nün kara propagandası yüzünden yanlış bilgiler içinde farklı yorumlar geliyor. Bugün, Asselborn geldiğinde Adalet bakanlığımızdan randevu da alırız, gerçek bilgilerin rakamlarıyla beraber öğrenebiliriz dedik. Suriye'nin bağımsızlığını istiyoruz diyorsunuz. Fakat bu bahsettiğiniz terör örgütü şu anda Suriye topraklarının yüzde 33'ünü işgal ediyor. Ne için işgal ediyor? Bölmek için..Peki buna neden ses çıkarmıyorsunuz? Bu durumlar Avrupa'nın güvenilirliğini zedeliyor.

BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM

Türkiye'ye gelirken bile tereddüt eden ülkelerin Türkiye'ye ders vermeye çalışmasını ülke ve millet olarak kabul edemeyiz. burada samimiyet bekliyoruz. Bunları reddettiğimizi söylemek isteriz. Suriye'de tek taraflı müdahaleye karşıyız diyorsunuz. O zaman gelin birlikte mücadele edelim" şeklinde konuştu.

TRUMP HERKESİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

Trump'ın Türkiye7ye yönelik sözlerine de cevap veren Çavuşoğlu, "stratejik ortaklar sosyal medyadan konuşmaz. Biz Kürtlerin düşmanı değiliz. Tarih boyunca en çok savunan biz olmuşuzdur. Terör örgütleriyle Kürtleri bir tutmak doğru değildir. Kimse bizi kandırmaya çalışmasın. Hiçbir tehdite de pabuç bırakmayız. ABD hak ettiğimiz saygıyı göstermeli" ifadelerini kullandı.