MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, 'Ankara'daki toplantımızı görmezden geldiler, MHP akın akın geliyor' dedi. Bahçeli, Reza Zarrab'ın Türkiye'de yargılanması cezasını çektikten sonra Türk vatandaşlığından çıkarılması gerektiğini açıkladı.

BU KAÇAKÇI'NIN SİCİLİ KABARIK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli, 'Rıza Zarrab'ın yargılanması ancak ve ancak tarafsız ve objektif Türk mahkemelerinde sağlanmalıdır.

Bu kaçakçının, bu sicili kabarık şahsın işlediği hangi suç varsa hukuk çevre ve sınırlar bellidir, bu da Türkiye Cumhuriyeti'dir. ABD, Türkiye'nin itibarıyla, iradesiyle, saygınlığıyla, siyasi ve ekonomik haklarıyla oynamayı, bunlar zedelemeyi nasıl ve hangi hakla planlamaktadır?

Zarrab kimdir ki, Türkiye'ye aba altından sopa gösterilmektedir? Bizim ABD'nin yargı sisteminden alacağımız duyacağımız, öğreneceğimiz hiçbir şey yoktur.

Yabancı bir ülkenin ağzına bakarak, bize ne düşer diyerek siyaset yapmak da bizim şerefli mazimizde olmayan, görülmeyen, duyulmayan, bundan sonra da duyulmayacak bir ilkesizlik ve ahlaki düşkünlüktür.

Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ABD'de sorgulanmasına gıyaben ve kasten mahkemeye çıkarılmasına şiddetle karşıdır, karşı çıkacaktır'. Dedi.

ÜLKÜCÜ TÜRK GENÇLİĞİ KININDAN ÇIKMIŞ KILIÇ GİBİ PARLAMIŞTIR

Türkiye'ye aba altından sopa gösterilmektedir? Bizim ABD'nin yargı sisteminden alacağımız duyacağız hiçbir şey yoktur.

Yabancı bir ülkenin ağzına bakarak bize ne düşer diyerek siyaset yapmak da bizim şerefli mazimizde olmayan, görülmeyen, duyulmayan, bundan sonrada duyulmayacak bir ilkesizlik ve ahlaki düşkünlüktür.

MHP TÜRKİYE'NİN YARGILANMASINA KARŞIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyetinin ABD'de sorgulanmasına, gıyaben ve kasten mahkemeye çıkarılmasına şiddetle karşıdır, karşı çıkacaktır.

Devlet Bahçeli, 'Geçtiğimiz hafta sonu başkent Ankara görkemli ve göğüs kabartıcı bir toplantıya ev sahipliği yapmıştır. 'Doğumunun 100. Yılında Başbuğ Alparslan Türkeş Türk Gençlik kurultayı' muazzam bir katılımla, coşkulu bir atmosfer altında gerçekleşmiştir. Yüzbinler Ankara'ya akmıştır.

ÜLKÜCÜ GENÇLİK ŞEVKİMİZİ KABARTIYOR

Türk Gençliği adeta kükremiş, dosta güven, düşmana korku salmıştır. Oluşan heyecan dalgası ümitlerimizi kamçılamıştır. Dimdik duruş sergileyen Ülkücü Türk Gençliği şevkimizi kabartmıştır.

Gururla hatırlatırım ki; Merhum Ord. Prof. Dr, Fuat Köprülü, Atatürk'e: 1924'de kurulan Türkiyat Enstitüsü'nün ambleminin nasıl olması gerektiğini sorduğunda şu cevabı almıştı. 'Fuat Bey, karlı Tanrı Dağları'nın önünde elinde meşale tutan bir Bozkurt olsun, bu meşale genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ilminin ifadesi olsun.

Ergenekon'dan çıkmamızda kılavuz olan Bozkurt, Türklüğün Anadolu topraklarındaki yeni devletinin kuruluşunu ifade etsin. 'Merhum Başbuğumuz'da , 'Ergenekon seddinden geçerken önümüzde bir Bozkurt vardı.

Türklük için en güzel ne pahasına olursa olsun elde etmek mücadelesinde binlerce Bozkurt olarak yürümekteyiz.