Türkiye dün Muğla'da yargılanan Cumhurbaşkanı'na suikast girişiminin faillerine verilen cezaları konuşurken, büyük bir felaketin de son anda atlatıldığı ortaya çıktı. Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre, Suriye'den deniz yoluyla Türkiye'ye gelen 4 teröristin darbecilerine yargılandığı mahkeme salonuna bombalı saldırı düzenlemeyi planladıkları ortaya çıktı.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde dün yakalanan 4 teröristin Türkiye'yi tam olarak kaos sarmalının içine atmak istedikleri öğrenildi. Terör örgütü PKK'nın sözde özel timinden olan 4 kişilik terörist grup, deniz yoluyla Muğla-Fethiye'te geldi. İstihbarat Daire Başkanlığı ekiplerinini iki gün süren sıkı takibi sonucu terörist grup Gölbent Köyü yakınlarında havaya ateş açılarak durduruldu. Operasyonda 4 terörist ile 3 işbirlikçisi yakalandı.

DARBECİLERİN YARGILANDIĞI MAHKEMEYE SALDIRI HAZIRLIĞI

Suriye'den yola çıkan 4 kişilik terörist grubun Muğla'yı tam olarak karıştırmayı hedeflediği anlaşıldı. Edinilen bilgilere göre teröristlerden biri, darbecilerin yargılandığı mahkeme salonunda canlı bomba eylemi gerçekleştirmeyi hedeflerken, diğer iki terörisin de kentteki polis ve askeri hedef alacağı ortaya çıktı.