Çankaya'da Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nun ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, kameraların karşısına geçti. Çocuğa yönelik cinsel istismar suçlarına ilişkin açıklamada bulunan Bozdağ, çocuk istismarcılarına verilen cezaları arttıracaklarını belirtirken, bu suçu işleyenlerin bazı mesleklerde çalıştırılamayacağını söyledi.

Bakanlar Kurulu'nda çocuk istismarı olaylarının ele alınan başlıklardan olduğunu kaydeden Bekir Bozdağ, "Çocuk istismarına yönelik yeni düzenlemeler olacak. Cezaların ve caydırıcılığın arttırılmasını planlıyoruz." şeklinde konuştu. Adalet Bakanlığı'nın konuyla ilgili gerekli yasal düzenleme için çalıştığını belirten Bozdağ, "Konusu yasal çerçeveye oturtacağız." dedi.

Kamuoyunun cezaların arttırılmasına yönelik beklentisinin farkında olduklarını ifade eden Bekir Bozdağ, "Cezaların caydırıcı olması önemli fakat ceza suçtan sonra devreye giriyor. Bizim için çocuğumuzun mağdur olmaması önemli. Cezalar ne yazık ki mağduriyeti ortadan kaldırmıyor. Biz hükümet olarak bir yandan cezaları artırarak caydırıcılığı yükseltirken öte yandan çocuklarımızın tuzağa düşmeden önce onları koruyucu tedbirlerin üzerinde durmamız önemlidir." diye konuşarak ailelere de büyük rol düştüğünü söyledi.

PSİKOMETRİK İNCELEMELER YAPILACAK

Bekir Bozdağ'ın çocuk istismarına yönelik açıklamalarından öne çıkan noktalar şöyle:

Nerede risk varsa oralara özel çalışmalar yapılacak. Bu tür eğilimi olan kişilerin bazı mesleklerde çalışması yasaklanacak. Bazı mesleklere girecek kişilerle ilgili psikoteknik incelemeler yapılacak. Bunun gibi çok tedbir var ama bunların hepsini buradan paylaşamıyorum. Bu konuda hükümetimiz kararlıdır. Bu suçları işlemiş olan kişilerin çocuklarımızın bulunduğu alanlara yakın ikamet etmesi ve yaklaşması yasaklanacak."