Uzmanlar, aşurenin pek çok faydası olduğunun altını çiziyor. Aşure bağışıklık sistemini güçlendirirken, anne sütünün de artmasına fayda sağlıyor. Ayrıca kalp dostu olan aşure, kabızlığı da önlüyor.

Aşure, içerisindeki kuru ve yaş meyveler sayesinde adeta vitamin ve mineral deposu. Buğday, nohut, kuru fasulye, kuru incir, kuru kayısı gibi besinler nedeniyle de bağırsakların iyi çalışmasını sağlıyor. İçerisinde şeker olması işi biraz bozuyor olsa da, ölçülü tüketildiği sürece son derece yararlı olan bir tatlı çeşidi.

Bir kase aşure, 62 gram karbonhidrat içeriyor ve 4 porsiyon meyveyle eşdeğerdir. İşte bu sebepten dolayı aşureyi ölçülü tüketmek gerekmektedir.

-Aşureyi kendiniz yapacaksanız, mümkün olduğu kadar az şeker ekleyin. İnternette bulabileceğiniz normal aşure tariflerinde belirtilen şeker miktarının 3 'te 1 'ini koymanız yeterli olacaktır. Meyvelerin içerisinde bulunan kendi şekerleri aşurenizi tatlandıracaktır.

-Aşureyi ceviz ve badem ile tüketirseniz hem diyabete karşı şekerinizi dengeler, hem de kalbinizi korumaya yardımcı olur. 1 kase aşurenin yanında 2 adet ceviz, 5 adet de badem tüketmeniz yeterli olur.

-Aşurenizi mutlaka tarçın ile birlikte tüketin. Ancak tarçını sadece aşurenin üzerine dökmek değil, her kaşığa ayrı ayrı tarçın dökmek çok daha sağlıklı olacaktır. Çünkü aşure içerisinde bulunana yüksek şeker sebebiyle kan şekerinizde ani yükselişe neden olur. Her kaşık aldığınızda üzerine tarçın serperseniz şekerinizi dengelemeye destek olmuş olursunuz.

- Yüksek karbonhidrat tüketimi kandaki şekerin hızlı bir şekilde yükselmesine neden olur. Protein yoğunluğunun artması kana geçen şeker hızını yavaşlatarak kandaki şekerin daha uzun vadede ve daha yavaş yükselmesine yardımcı olacaktır.