Adalet Bakanlığı'nın ABD Adalet Bakanlığı'na bir talepte bulunarak Zarrab davasında ifade veden FETÖ'cü firari eski polis memuru Hüseyin Korkmaz'ın iade edilmesini istedi. Mektubun adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den mevkidaşı Jefferson Session'a gönderildiği belirtildi.

HUKUK DIŞI DELİLLER

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD'den Adalet Bakanlığı'na gönderdiği mektupta, 'FETÖ mensubu hakim savcı ve polis üçlüsünün, ürettiği sahte ve hukuk dışı delillerle kirlettiği bu dava, hukuk değildir. Yargı mensuplarınızın eylem ve davranışlarıyla da tarafsızlık görüntüsünü de baştan yitirmiştir. Maalesef bu gelişmeler karşısında , mahkemelerimizin saygınlığı, tarafsızlığı ve bağımsızlığı konusunda Türk kamuoyunda derin bir şüphe oluşmuştur' dedi.

TÜRKİYE BEDEL ÖDEYEN ÜLKE

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD'li mevkidaşı Jeff Sessions'a gönderdiği mektupta, 'Türkiye, terörle mücadele konusunda uluslararası yükümlülüklerini yerine getiren, bu alanda destek veren işbirliği yapan ve bedel ödeleyen bir ülkedir.

Ülkemiz, kendisine ve uluslararası topluma yönelik güvenlik tehditleri ve tüm terör görgütleriyle mücadele ederken, muhataplarından da aynı hassasiyet ve samimiyeti göstermesini beklemektedir.

ABD FETÖCÜLERİN SIĞINAĞI

Melih Göğebakan’dan Basın Açıklaması Melih Göğebakan’dan Basın Açıklaması

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Gülen başta olmak üzere ülkemizin bu örgüt yöneticisi ve mensuplarının sığınığı haline gelmiş olması, ülkelerimiz arasındaki ilişkilere de, terörizmle mücadele uluslararası işbirliği perspektifine de maalesef gölge düşürmektedir.' İfadelerini kullandı.