Operasyonlarda Son Bilanço

20 Şubat 2018 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetler ile Özgür Suriye ordusunun ortaklaşa başlattığı Zeytin Dalı operasyonunda ilk günkü kararlılıkla mücadeleler devam ediyor. Türk silahlı kuvvetlerinin bu operasyonda amacı Afrin.

Afrin'e kadar olan bölgeleri teröristlerden temizleyerek Suriye 'li yerli halkın vatanlarına geri dönmesi için başlatılan operasyonda bugüne kadar 1595 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonda Türk komandoları ise gün itibari ile 31 askerini şehit verdi. Afrin operasyonunda Türk silahlı kuvvetleri ile Özgür Suriye ordusu mensupları teröristlerden 9 köy ile 1 tepeyi ele geçirerek Afrin'e doğru kararlılık ile ilerlemeye devam ediyor. Teröristlere karşı yapılan operasyonlarda özellikle Türkiye sınırını tehdit eden noktaların ele geçirilmesi ile Türkiye için tehdit oluşturabilecek unsurlar ortadan kaldırılmış oldu.

Afrin Operasyonu İle İlgili Resmi Açıklamalar TSK'dan

Türk Silahlı Kuvvetleri resmi sitesinden Suriye'de yürütülen operasyon ile ilgili gelişmeler son dakika olarak resmi siteden yayınlanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri resmi sitesinden yapılan son açıklamada operasyonun 29. gününde toplamda 1595 teröristin etkisiz hale getirildiğini, Türk hava kuvvetlerinin operasyonun ilk günüden itibaren 674 hedefi bombaladığını ve bombalama işleminden sonra Türk komandolarının bu bölgelere operasyon düzenleyerek stratejik önemi olan bölgelerin teröristlerden temizlendiğini açıkladı.

Resmi siteden yapılan açıklamalarda operasyonun aynı kararlılık ile sürdürülerek Afrin'e kadar olan koridorun temizlenene kadar devam edeceği açıklandı. Mehmetçik sınırın öte tarafında operasyonlarını sürdürürken yurt içinde de sanatçılar boş durmadı ve önceki gün birçok sanatçı sınıra ziyarete giderek Afrin operasyonuna katılan askerlere moral verdi.