Hem soğuğa hem sıcağa dayanıklı bitkilerdir. Sukulentlerin pek çok çeşidi ve 30'a yakın alt türü vardır. Bakımı kolay olan ve evde rahatça yetiştirilecek olan sukulent çeşitleri Kalanchoe, Aloe, Sedum, Crassula ve Senecio'dur. Aloe Vera sukulent çeşitleri içerisinde en bilinen sukulent çeşitlerindendir.

Sukulent Nasıl Sulanmalıdır?

Sukulent, toprağının geçirgen olduğu, humuslu topraklardan hoşlanır. Yetiştirileceği saksının delikli olması bitkinin sağlıklı şekilde büyümesini sağlar. Yapraklarında suyu hapsettiği için sukulentlerin toprağını nemlendirmek yeterli olacaktır. Bir sprey veya ucu dar bir sulama kabı yardımıyla toprağı nemlendirmek mümkündür. Ancak sulama suyunun hafif alkali olmasına, çok sert olmamasına dikkat etmek gerekir. Sulama suyu, kireçsiz içme suyundan ya da çaydanlıkta kalan kaynayıp dinlenmiş sudan elde edilebilir.

Sukulentler çeşidine ve bulunduğu ortama göre farklı sıklıklarda sulanmalıdır. Sukulentin ihtiyacını karşılacak sulama yapılıp yapılmadığı, yapraklarını gözlemleyerek izlenebilir. Eğer aşırı sulama yapıldıysa sukulent yaprakları şeffaflaş ve buruşuk olacaktır. Ancak az sulama yapıldıysa yapraklarında kahverengi benekler halinde güneş lekeleri olacaktır. Yaprakları haricinde kökleri de kontrol edilebilir. Sağlıklı kökler, pembe- beyaz renkte olur ve dolgun bir yapıdadır.

Sukulent Güneş Sever Mi?

Sukulent büyüdükçe ve kökleri yapılandıkça saksısı ve toprağı değiştirilmelidir. Sukulent bakımında dikkat edilecek bir diğer nokta ise ışıktır. Sukulent, aydınlık veya yarı aydınlık yerde bakılmalıdır. Pencere önü, ev ve ofislerin yarı güneş alan cephesi sukulentler için idealdir. Sukulenti aşırı yakıcı sıcaktan uzak tutmak gerekmektedir.