40 yıl aradan sonra yendien oyunda buluşan Özyağcılar çiftinin rol aldığı 'Kral' seçkin bir tiyatro seyircisinin önünde sahne aldı. Oyunun galasına yoğun ilgi gösteren davetliler usta oyuncu Erdal Özyağcılar'ı uzun süre ayakta alkışladı.

ATT00001

GALASINA RENKLİ SİMALAR KATILDI

Kral'ın galasına katılanlar arasında Mahsun Kırmızıgül ve eşi Binay, Salih Bademci, Berna Laçin, Bekir Aksoy, Işıl Yücesoy, Nefise Karatay, Sinan Çalışkanoğlu ve eşi Çiğdem Şen, Ayşen İnci, Anta Toros, Füsun Önal, Fatih Aksoy, Mert Turak, Metin Zakoğlu, Nurkan Törün, Ferdi Alver, Reyhan Ulu, Şaylan Akmen, Nilgün Kasapbaşoğlu gibi bir çok tanınmış tiyatro dostu da yer aldı.

Ece Binay - Mahsun Kirmizigul (1)

İKİ PERDELİK LİRİK ESER

Tiyatro Martı'nın sahneye koyduğu iki perdelik 'Kral' oyununda başrolleri, Erdal Özyağcılar, Güzin Özyağcılar, Barış Kiralıoğlu, Merve Engin, Gözde Çetiner, Ferdi Alver ve Burak Tanay paylaşıyor. Yönetmen koltuğunda serkan Üstüner'in oturduğu oyunun yönetmen yardımcılığını Zeynap Özyağcılar üstleniyor.

Fusun Onal

KAREOGRAFİ HANDAN ERGİYDİREN

Lale Aslan'ın dilimize çevirdiği, dekor tasarınını Cihan Aşar'ın, kostüm tasarımını Candan Seda Balaban'ın yaptığı 'Kral'ın reji asistanlığını ise Yasemin İçen Yapıyor. Işık tasarımı Mahmut Özdemir, koreografisi Handan Ergiydiren imzası taşıyan oyunun müzikleri ise Orhan Enes Kuzu'ya ait.

Nilgun Kasapbasoglu

ÖLÜMÜN KARŞISINDA KRALLAR'DA ÇARESİZ

Eugene Ionesco'nun yazdığı 'Kral Ölüyor' oyunu, dramaturjisini ve metin çalışmasını Erdal Özyağcılar'ın yaptığı yeni uyarlamasıyla 'Kral', insanın ölüm karşısındaki çaresiliğini gözler önüne seriyor.