Meclis grup toplantısında kürsüye çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merhum Başbakan Bülent Ecevit hakkında yapılan eleştirilere çok sert yanıt verdi. Hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olan Kılıçdaroğlu, "Ecevit ne yaptı, devleti mi soydu, cebini mi doldurdu?" diye konuştu.

Bülent Ecevit hakkında yapılan "zayıflık gösterdi" yorumlarını kabul etmeyen Kılıçdaroğlu, Ecevit'in tüm uluslararası baskılara rağmen Kıbrıs çıkarmasını gerçekleştirerek hem adadaki Türklerin canını kurtardığını hem de adaya barış getirdiğini hatırlattı.

Sırbistan'dan ithal edilecek kırmızı ete de değinen CHP lideri, tarımın ve çiftçinin içinde bulunduğu durumu işaret ederek, "Bunlar bir kere besmelesiz kesildi. Bu löp etin saraya gitmesi lazım. Neden? Çünkü adam kul hakkı yemeye alışmış zaten. Millete götürmesinler saraya götürsünler. Orada yesinler bu etleri." dedi.

"SEN ÖNCE AĞZINI YIKA"

Bülent Ecevit'in başbakanlığı döneminde "Ne ezen ne ezilen hakça düzen" anlayışıyla politika yaptığının altını çizen Kılıçdaroğlu, Kıbrık barış harekatını hatırlatarak, "Ecevit'e dil uzatırsanız bir dur deriz. Önce sen ağzını bir yıka. Sonra Ecevit'e dil uzat. Bir kareyle eleştiriyorsunuz. İnsanda biraz ahlak olur. Ebediyete intikal edenlerin arkasından sadece rahmet okunur. Müslümanlıkta böyle bir şey yoktur. Rahmetli Ecevit ne yaptı? Cebini mi doldurdu, devleti mi soydu? Onurlu ve dik durdu, ülkesinin çıkarlarını sonuna kadar savundu.' şeklinde konuştu.