Pendik'te bir lisenin ders çıkısı saatinde 3 lise öğrencisine av tüfeğiyle saldıran Mustafa Yetgin isimli şahıs, arkadaşlık teklifini reddeden lise öğrencisi Helin Palandöken'nin ölümüne neden oldu. Helin'in yanında bulunan okul arkadaşlarından ikisini de yaralayan 21 yaşındaki saldırgan, polis tarafından yakalanarak tutuklandı.

17 yaşındaki Helin'in cemevindeki cenazesine katılan arkadaşları şahit oldukları dehşet anlarını anlattı. Helin'in arkadaşlarının aktardıklarına göre 21 yaşındaki Mustafa Yetgin, okul çıkışı sırasında arabayla Helin ve arkadaşlarının yanına geldi. 3 arkadaşa "Merhaba gençler" diye seslenen salgırgan önce Helin'in iki arkadaşını hedef aldı. Ardından Helin'in karnına bir el ateş eden Mustafa Yetgin'in etraftakilerin yaklaşmasını engellemek için bir el de havaya ateş açtığı öğrenildi.

HELİN YAPMA DİYE BAĞIRMIŞ

Gözleri önünde arkadaşlarına ateş açılan genç kızın saldırgana yapma diye bağırdığı öğrenildi. Gözü dönen saldırgan, iki genci yaraladıktan sonra 17 yaşındaki Helin'in karnına 3 el ateş etti.

17 yaşında hayata veda eden Helin Palandöken'in cenazesinde okul arkadaşlarının gözyaşları sel oldu.