Hatay 5. uluslararası film festivali önceki gece yapılan görkemli bir geceyle sona erdi. Samandağ Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen galada sinema ödülleri sahiplerini buldu.

kazim oz (2)24294295_1012435452229756_4176268894368502988_n

FESTİVALE ZER DAMGASINI VURDU

Toplam 95 filmin izleyicileriyle buluştuğu festivalde Zer filmi en iyi film ödülünü alırken yine Zer filminin yönetmeni Kazım Öz en iyi görüntü yönetmeni ve senaryo ödüllerinede layık görüldü.

UMUT VEREN YÖNETMEN TAŞKESEN

Festivalde seyirci özel ödülünü Oğuzhan İhtiyar'ın Kar gören Çay, Belgesel jüri ödülünü Yunanlı yönetmen Lugas Agelastos, En iyi belgesel film ödülü ise 301 filmiyle Alican Mansuroğlu aldı. Festivalin seyirci özel ödülünü Kuyu filmiyle Rıdvan Yavuz, Jüri özel ödülünü ise başrolunde Selda Alkor'un oynadığı ve Yunanistan Mübadillerinin hayatını konu edinen İki Yaka Yarım Aşk filmi aldı. Filmin yönetmenliğini Nurdan Tümbek Tekeoğlu yaptı. En iyi kısa film ödülünü Hasta Bakıcı filmiyle Soner Sertlican Mansuroğlu, Umut Veren Yönetmen ödülünü ise Bulutların Ardında filmi ile genç yönetmen Kaan Atila Taşkesen aldı.

HATAY HAKETTİĞİ NOKTAYA GELECEK

Zer filmi ise en festivalin bu seneki yıldız filmi oldu. Yönetmen Kazım Öz, en iyi senaryo, en iyi görüntü yönetmenliği ve en iyi film ödüllerini alırken, sahnede yaptığı konuşmada: " Hatay'ın bu festivalle daha çok ön plana çıktığını ve bu şehirdeki sinema severlerin daha güzel etkinlerle buluşacağını umut ettiğini söyledi. Festivale olan ilginin azlığına temas eden Öz bu festivalin hakettiği noktaya mutlaka geleceğini" söyledi. Aldığı ödüllerden dolayı Hatay halkına ve Hatay 5. Uluslararası Film Festivali jürisine teşekkür etti.

antk

ANTAKYA 500 BİN MÜLTECİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Hatay 5. Uluslararası Film Festivalinin Direktörü Mehmet Oflazoğlu ise ağır bir görevi yerine getirmenin ve festivali bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, seneye bu festivalin çok daha geniş bir katılımla sinemaserverlerle buluşacağını kaydetti.

Festivalin başarı ödüllerini veren Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız ise Hatayın son 5 senedir olağanüstü sorunlarla boğuştuğunu ve kentte şu anda 500 bin'den fazla Suriyeli mülteci olduğuna temas etti.

zer1 (2)

SORUNLARLA UĞRAŞIRKEN FESTİVAL YAPABİLMEK

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizin ve işsizliğinde Hatay üzerinde ağır bir baskı oluşturduğunun altını çizen Yıldız, " Bütün bu sorunlara rağmen Hatay Uluslararası bir film festivaline ev sahipliği yapabiliyor. Bu organisazyonu gerçekleştiren ve destek veren bütün kurumlara teşekkür ediyorum. Gelecek yıl 6. sını düzenleyeceğimiz festivalde bütün sinema salonlarının dopdolu geçeceği ümidini taşıyorum" şeklinde konuştu.