Hakan Fidan'dan, Süleymaniye Konusunda Uyarı Hakan Fidan'dan, Süleymaniye Konusunda Uyarı

43 yaşındaki Hüsniye Yesegüy, doktorun kendisine yazdığı film tablet halindeki hapı makasla kesip, tek parça haline getirdi. Hapı ambalajından çıkardığını sanan Yesegüy, ambalajıyla birlikte hapı yuttu.

Hap ve ambalaj Yesegüy'ün yemek borusuna takıldı. Yesegüy acil olarak cerrahi bir operasyona alındı ve böyle kurtarılabildi.

Doktorun kendisine tedavi amacıyla verdiği ilaçları bir süredir kullanan Hüsniye Yesegüy, eczaneden film tablet halinde satın aldığı hapı, içmeden önce makasla keserek, parçalara ayırdı.

Avucuna aldığı PVC kaplı hapı ambalajından çıkardığını sanan ancak çıkarmayan Yesegüy, bir bardak suyla ilacı ve ambalajı yuttu.

Hapı koruyucu ambalajından çıkardığını zanneden Yesegüy'ün ilacı yuttuğu sırada, ambalajın keskin kenarları sebebiyle yemek borusunu yırtıldı.

Yakınlarının haber vermesi üzerine eve gelen sağlık ekipleri, Yesegüv'ü ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine kaldırdı.

Tedaviye alınan Yesegüyün yemek borusuna takılan ve daha sonra midesine inen ambalaj içindeki hap, hastanenin kulak burun boğaz servisinde yapılan cerrahi operasyonla çıkarıldı.