Çiftlik Bank mağdurları gün geçtikçe çoğalıyor. Şimdi Çiftlik Bank bayilerine ürün veren tedarikçi firmaların çek ile yaşadığ sıkıntı ortaya çıktı. Firmalar verdikleri ürün karşılğında çek ile ödeme yapıldığını ve bu çeklerin karşılıksız çıktığını söylüyor.

ÇİTLİK BANK'IN KARŞILIKSIZ ÇEKLERİ

Binlerce katılımcısını 700 milyon TL dolandırarak Uruguay'a kaçtığı iddia edilen Mehmet Aydın'ın piyasaya sürdüğü çekler karşılıksız çıkıyor. Aydın ürün tedarik ettiği şirnketlere aldığı mal karşılığında binlerce lira değerinde çek vererek ödeme yapmış.

Şigrketler de bu çekleri almış. Elinde Mehmet Aydın'a ait çeki olan kişiler parasını tahsil edemiyor. Firmalar tarafından yapılan açıklamaya göre bu çeklerin karşılıksız olduğu ve paralarını alamadıkları belirtildi.

PİYASA'YA BOL MİKTARDA ÇEK SÜRDÜ

Çiftlik Bank, bayilerinde kaşar peynir, bal, sucuk ve zeytinyağı satıyordu. Bu ürünleri her biri ise farklı şirketlerden tedarik edip ve kindi üretmiş gibi 'Çiftlik Bank' logosunu basıp satıyordu.

Üreticelere ilk başta ödemeler tıkır tıkır yapılırken son zamanlarda çeke dönülmeye başlanmıştı. Şirketler de şirketin eski kredibiletisine güvenip çekleri aldı.

ESNAF KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Çiftlik Bank, son zamanlarda çekle ödeme yapmasından dolayı mal vermeyi kestiğini anlatan Ceylan Et Sorumlu Müdürü İlhan Akın yaptığı açıklamada, 'Şu an Çiftlik Bank'ın piyasada çok sayıda çeki var. Bu şekilde birçok şirket sahibi mağdur oldu. Bizde bu yüzden ürün vermeyi bırakmıştı. Zararın neresinden dönersen kar. Eğer bırakmasaydık daha çok zararımız olacaktı' şeklinde konuştu.