Kadınların İş Gücüne Desteği Teşvikle Ödüllendiriliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İŞKUR arasında anlaşmaya varılan yeni uygulamayla çalışan veya meslek edindirme kurslarına katılan annelere destek olarak çocukları için 400 TL ödenecek. Çocuklu ailelere hükümet tarafından verilen destekler artırılırken, yeni çocuk sahibi olmuş ya da çocuğu büyüme döneminde olan çalışan annelere de maddi sıkıntıları rahatlatmak amacıyla teşvik yardımı yapılacak.

Sanayi sektöründeki mesleklerin kadın gücünden olumlu şekilde faydalanabilmesi amacıyla hayata geçirilen uygulama kapsamında İŞKUR tarafından düzenlenecek mesleki eğitim ve işbaşı eğitim programlarına katılacak çocuklu annelere 400 TL destek verilecek.

Bu fırsattan yararlanmak isteyen annelerin çocuklarının 2 ila 5 yaş arasında olma şartı aranacak. Bu sayede kadınlar iş hayatının her kolunda kendini gösterebilecek ve sanayi sektörü için nitelikli eleman yetiştirilecek.

Çalışan annelere müjde değerindeki ödemelere 2018 yılı içinde başlanması bekleniyor. Son 15 yıl içinde hem iş hayatına hem de çocuklu ailelere verilen teşvikler sayesinde sosyal ihtiyaçlara yönelik her türlü çözüm adımının atılıyor olması hükümet kanadında sessiz bir devrim olarak değerlendiriliyor.

Bu teşvikle çocukların sosyal ve akademik yönden gelişimlerinin daha sağlam temellere dayandırılması hedefleniyor.

Kadın İstihdamı Destekleniyor!

2005 yılında çalışma hayatının sadece %23'ü kadınlardan oluşurken bu oranın 2023'te %41'e taşınması hedefleniyor. Kadının güçlü olduğu bir toplumda ailenin de güçlü olacağına dikkat çeken hükümet yetkilileri, 2018-2023 yıllarını kapsayacak olan "Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı" çalışmalarının Şubat 2018 itibarıyla uygulamaya geçmesi için tüm çalışmaların büyük bir titizlik ve özveriyle sürdürüldüğünü kamuoyuyla paylaştı.