FETÖ/PDY medya yapılanması davasında yargılanan ve FETÖ üyesi olmakla suçlanan şarkıcı Atilla Taş, Gazeteci Murat Aksoy ve Davut Aydın ile birlikte dün akşam tahliye edildi.

29 sanıklı dava olan ve İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşması dün yapıldı. 29 sanıklı davada tutuklu bulunan Şarkıcı Atilla Taş, Gazeteci Murat Aksoy ve Davut Aydın hakkında mahkeme tarafından tahliye kararı verildi.

Gece saat 00:10 sularında bulundukları Silivri Cezaevinden tahliye edilen şarkıcı Atilla Taş, Gazeteci Murat Aksoy ve Davut Aydın'ı sevenleri ve yakınları karşıladı. Cezaevi çıkışında karşılamaya gidenler arasında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ali Şeker'de vardı.

Çıkışta Atilla Taş'ı karşılamaya gelen eşi ile uzun süre birbirine sarıldıkları görüntülere yansıdı.

Atilla Taş cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada; "1 milyon 700 bin takipçim var.Verdiler gazı, verdiler. En son Silivri'yi boyladım. Bunların hepsi sanal. Bundan sonra bayramlarda Tweet atacağım. Hükümeti seviyoruz. Hükümeti eleştirmesinler, muhalefet etmesinler. Benim başıma gelen onların başına da gelebilir. Sonuçta hükümet de bizim. Ülke de bizim. Artık sadece şarkı söyleyerek insanlara eziyet edeceğim. Ben yıllarca bu ülkede şarkı söyledim tutuklanmadım. Tweet attım tutuklandım. Ben bundan sonra yine müziğe döneceğim. Beni cezaevine atanlara teşekkür ediyorum. Yoksa hayatta evlenmezdim. Onların sayesinde yuva sahibi oldum" dedi.

Ağlayarak açıklama yapan gazeteci Murat Aksoy ise; "Mutluyum. 421 gün oldu. Geç de olsa adalet yerini buldu. Benim tek suçum yazı yazmak. Ben çıktım. Kendim için ve ailem için mutluyum ama içeride gazeteci arkadaşlarımız var. Tek temennim en kısa sürede gazetecilerin bir an önce tahliye olması" şeklinde konuştu.