Gezi Parkı protestoları sırasında Eskişehir'de düzenlenen protesto yürüyüşüne katılan ve yürüyüş sonrasında evine dönerken dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi 39'uncusu düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu'na katılarak, Ali İsmail Korkmaz için koşacak.

Gençlerin Emel Anne diye hitap ettiği Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz'ın hayallerini gerçekleştirmek için 3 yıl önce Ali İsmail Korkmaz Vakfını (ALİKEV) kurdu.

Kurdukları bu vakıf ile şuan 110 öğrenciye burs verdiklerini belirten Emel Anne, hedeflerinin 100 bin öğrenciye burs vermek olduğunun altını çizdi.

'Oğlum okuyup, öğretmen olacaktı' diyen Emel Korkmaz, 'Hedefimiz 100 bin öğrenciye burs vermek. İnşallah bunu da geçeceğiz. Her sene maratona katılıp bu sayısı arttırmak için adımlarımızı atacağız. Ali İsmail çok hayırseverdi. Çocukları çok severdi. Hayatta olsaydı zaten eğitmen olacaktı. Gücüm yettiğince maratonlara katılacağım. Koşarken Ali İsmail'in adımlarıyla koşuyorum' dedi.

ALİKEV adına maratona katılacak olan müzisyen-oyuncu Melike Demirağ, 'Arkadaş' isimli şarkısını Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ve babası Şahap Korkmaz ile söyledi. Demirağ, 39'uncu Vodafone İstanbul Maratonu'nda Ali İsmail'in düşleri için koşacağını söyledi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu geçen yıl da koşuya katılarak destek olduğunu, Ali İsmail Korkmaz'ın düşlerinin gerçekleşmesi için bu yıl da koşacağını ifade etti.