Kamuoyunu uzun süredir meşgul eden istifa düğümü Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Ahmet Uğur'un açıklamasıyla çözüldü. Metal yorgunluğu açıklamasıyla istifaları istenen İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanları'ndan en sert istifa konuşması Edip Uğur'dan geli.

Büyükşehir Belediye binasında düzenlenen toplantıda konuşan Edip Uğur, aynı anda hem partisinden hemde belediye başkanlığı görevinden istida etti. İstifa sürecinde kendisine ve ailesine baskı uygulandığını belirten Uğur, "Bana ve aileme ulaşan tehdide varan müdahaleler, katlanacak durum olmanın ötesine geçmiştir." ifadelerini kullandı.

Gelinen nokta itibariyle AK Parti'de siyaset yapma ihtimalinin de ortadan kaldırıldığını belirten Uğur, parti yönetiminden gelen baskının kendisini 'yıldırdığını' söyledi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

İstifa açıklamasında hayli gergin olduğunu gözlenen Ahmet Uğur'un güçlükle sürdürdüğü konuşmasında, ailesine yapılan baskı ve tehditleri anlatırken göz yaşlarına boğulduğu görüldü.

Parti yönetimini de eleştire Uğur, seçimle gelenin emirle gittiğini söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göndermede bulundu.