Zeytin Dalı Harekatı'nda ÖZgür Suriye Ordusu güçleriyle ilerleyişini sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri, son günlerde yoğun çatışmaların yaşandığı Raco beldesinde kontrolü sağladı. Sabah saatlerinde Raco belde merkezine giren TSK ve ÖSO güçleri, beldede bulunan çok az sayıdaki YPG'li teröristle çatışmalarını sürdürüyor.

Afrin'de 42'nci gününe giren Zeytin Dalı Harekatı'nda önemli bir nokta daha ele geçirildi. Afrin kuşatmasına hazırlanan TSK, stratejik açıdan büyük öneme sahip Raco beldesini teröristlerden temizledi. Bölgeden edinilen son bilgilere göre belde içerisinde bulunan çok az sayıdaki teröristle asker arasında çatışma sürüyor.

Raco beldesinde terör örgütü YPG'nin yanında DEAŞ'lı militanların da olduğu bilgisi servis edilirken, erken saatlerde başlayan operasyon neticesinde ÖSO güçleri Esad rejimine ait bayrakları yüksek kesimlerden indirdi. Ele geçirilen bölgelerde asayişi sağlayan TSK ve ÖSO güçlerinin teröristlerin kaçarken gizlediği bomba ve mayınlara yönelik temizlik faaliyetleri sürüyor.

YER YER ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Anadolu Ajansı'nın duyurduğu TSK ve ÖSO güçlerinin Raco kent merkezine girdiği haberi askeri kaynaklar tarafından da doğrulandı. Askeri kaynaklar merkezde ilerleyişin devam ettiğini, yer yer çatışmalar yaşandığını, birliklerinin özellikle sivillerin zarar görmemesi için çok büyük hassasiyet gösterdiğini söylediler. Aynı kaynaklar, 'Birliklerimiz, planlandığı şekilde harekatı sürdürüyor' dediler. Atak helikopterleri de teröristlerin kaçış yollarını vurarak baskı kurmaya devam etti.