Ada çayı Nasıl Yakılır?

Dumanının tütmesiyle birlikte tencere içerisindeki ada çayını dış kapıdan başlayarak tüm odalarda gezdiriniz. Ayrıca kapalı dolaplar olan gardolap, yüklük ya da kanepe, baza altları da dahil tütsüleyiniz. Bu işlem esnasında özellikle nazar ve rahatlamak için kullanılan nas suresi ile birlikte felak süresi okunmalıdır. Her bölgede birkaç saniye gibi kısa sürede tutulmalı ve bu işlem esnasında mutlaka pencerenizin hafif aralık olması gerekmektedir. Ada çayı yakma işlemi ayda bir yapılması tavsiye edilmekte olup isteğe bağlı olarak her ihtiyaç duyulduğunda da tekrar edilebilmektedir.

Ayrıca tüm evin yanı sıra tütsü ayakların, kolların altında ve de başın üzerinde gezdirilerek de arınma sağlanabilmektedir. Ada çayının tamamen küle dönüşmesinin ardından da bu külleri farklı bir kaba alarak bir gün boyunca camın önünde tutunuz. Yarısı gün bu külleri camdan üfleyerek tüm olumsuzlukların, negatiflerin atılmasını sağlayabilirsiniz. Tütsüleme işlemini yaparken sadece ev halkından bir kişinin eliyle yapılması önemli bir noktadır. Bundan dolayı farklı birinin dokunması durumunda tüm olumlu duyguları aldığı, tütsülemeyi gereksiz hale getirdiği bilinmektedir.

Ada çayı Yakmanın Faydaları

Ada çayının yakılıp tütsünün evde gezdirilmesi evdeki negatif enerjiyi evde dağıtmayı sağlamaktadır. Ayrıca bedenin etrafında gezdirilmesi de vücuttaki ruhen tüm negatifleri uzaklaştırmaktadır. İnsandaki sürekli karamsar, uyuşuk ruh halini uzaklaştırmaktadır. İnsanların kısmetini açmakta olduğu da bilindiği için oldukça tercih edilmektedir. Ayrıca evde, sofrada bereketi de artırmaktadır. İnsanı olumsuz düşüncelerden uzaklaştırmakta ve ev ortamında huzur ve sessizliği sağlamaktadır. Ev içerisindeki kişisel kavgaları azaltmakta, eve sakinlik getirmektedir.