Taksi şoförleriyle UBER hizmeti veren araç sürücüleri arasında devam eden gerginliğin önü alınmaya çalışılıyor. İstanbul'da bazı noktalarda UBER araç sahiplerine silahlı saldırı düzenlenirken, yaşanan gerginlik taksi plakalarına vurdu. Edinilen bilgilere göre sarı taksi plakaları 4 günde 100 bin TL değer kaybetti.

UBER'in sağladığı yüksek hizmet kalitesinden memnun olan yolcular, UBER'e olan talebi arttırırken, sarı taksi şoförleri henüz yasal zemine oturtulmamış olan UBER hizmetinin emek hırsızlığı olduğunu savunuyor. Taksi odası başkanının UBER tepkisini dile getirirken medyayı tehdit etmesi sarı taksilere olan tepkinin artmasına neden olmuştu.

4 GÜNDE 100 BİN TL DEĞER KAYBI

UBER'in piyasaya girmesiyle pazardaki payı azalan sarı taksilerin yaşanan gerginlik ve sorumlu kişilerin yaptığı sorumsuz açıklamalar değerini azalttı. Otocenter'da 200-300 plaka çalıştıran bir işletmenin sahibi, son 4 günde taksi plakası fiyatının 100 bin TL düşerek 1 milyon 680 binden 1 milyon 580 bine indiğini açıkladı: "Bu tartışmalar nedeniyle tedirginlik oldu. Fiyatlar 4 günde 100 bin TL civarında eridi. Alıcının da satıcının da kafası karışık." dedi.

"10 GÜNLÜK SÜREÇTE KRİZ İYİ YÖNETİLMEDİ"

Otocenter'da bulunan ve 60 plaka çalıştıran Oto İstanbul'un sahibi Ender Balahorli de taksi plakası fiyatının 100 bin lira civarında düştüğünü ve plaka sahiplerinden satış için çok sayıda talep geldiğini söyledi: "Piyasada belirsizlik olunca ticari enstrümanlar da etkileniyor kuşkusuz. Şu son 10 günlük süreçte kriz iyi yönetilmedi. Belirsiz bir ortam var. Plaka satmak için bugün (dün) 12 kişi aradı. Normalde günde 1 kişi olur ya da olmaz. Kiralamada da zor günler bizi bekliyor."