Son günlerde yaşanan fiyat farkları bu seferde pazarları vurdu. Yüksek rakamları gören vatandaşlar pazarların boş kalmasına neden olurken Diyarbakır'daki semt pazarı da bundan nasibini alan son yer oldu.

Diyarbakır'da sebze ve meyve fiyatlarının oldukça yüksek olması sonundan pazarları da vurdu. Satıcılar kadar vatandaşların da bu durumdan etkilenmesi işleri iyice çıkmaza sürüklerken esnaf da artık evlerine boş geri dönmeye başladı. Fiyatların oldukça yükselmesi sonrasında zorunlu ürünler dışında pazardan alış veriş yapamayan vatandaş bu işlerin bir an önce düzelmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Esnaf da Dertli

Diyarbakır'da görev yapan bir esnaf, "Fiyatların aşırıcı derecede artmasından sonra her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Kime inanacağımızı bizlerde şaşırdık. Stokçular bahane olarak hava durumunu gösteriyor. ıspanak bile kış sebzesi olmasına rağmen şu anda pazarda 6 liradan satılmakta. Vatandaşlar bile alış verişe gelirken çekiniyorlar. Onlar bize sitem ediyor ama suçlu bizler değiliz. Aldığımız malları daha ucuzdan satarsak bizler ne kazanabiliriz ki. Şu anda kimsenin yüzü gülmüyor." diyerek tepkisini dile getirdi.