Seçim mitinglerine devam eden CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Amasya ve Çorum'da vatandaşlarla bir araya geldi. Mitinglerini yayınlamayan ya da kısmen yayınlayan TV kanallarını hedefe koyan Muharrem İnce, en sert tepkiyi TRT'ye gösterdi.

Yurt gezilerine başlarken kendisine 'sansür' uygulayacak olan medya kuruluşlarına "kapınızın önünde miting düzenlerim" diye seslenen İnce, Amasya mitinginde CNN Türk yönetimine mesaj gönderdi. 'Haftaya kapızının önünde miting düzenleyeceğim' diyen Muharrem İnce, Amasya'nın ardından geldiği Çorum'da TRT yönetimini vatandaşa yuhalattı.

'HARAM ZIKKIM OLSUN'

Devlet televizyonu TRT'nin taraflı yayın yaptığını belirten İnce şöyle devam etti: "Hepimiz elektrik faturası ödüyoruz değil mi, içinde TRT payı var. Hepimiz para veriyoruz, TRT'yi yöneten zat, sana sesleniyorum. Orası babanın çiftliği değil, sana ben para ödüyorum, Çorumlular para ödüyor"

TRT Genel Müdürü için sen kimsin diyen Muharrem İnce "Size öyle bir haddinizi bildireceğim ki, göreceksiniz." dedi.

Soma faciası sırasında maden işçisi vatandaşı yerde tekmelediği görüntülerle gündeme gelen Yusuf Yerkel'e de mesaj gönderen Muharrem İnce, 'seni ciğerime yazdım' sözünü burada da yineledi.

Kin, rövanş ve intikam duygularına sahip olmadığını söyleyen İnce, "Ama iki konuyu ciğerime yazdım. Soma'da yere düşen o madenciye tekme atan vardı ya, onu ciğerime yazdım. TRT'yi de onun yanına yazdım. TRT Genel Müdürü, sana sesleniyorum. Seni ciğerime yazdım, kalbimin bir kenarına yazdım. Bu fakir milletin hakkını Recep Tayyip Erdoğan'a yedirerek yaptığın bu yayıncılığı sana yedireceğim! Adalet olacak bu memlekette!" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının finanse edilmesi için destekçilerine yaptığı bağış çağrısını da yineleyen İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kampanya sırasında devlet uçağı kullanmasına da değindi. "Bizim hemşehri atlıyor devletin uçağına, 300 koruma. Biz de kiralayıp kendimiz geziyoruz. Sizin de katkı sağlamanız lazım biraz" diye konuşan İnce, şöyle devam etti:

"Bankaya para yatıracak mısınız bana? Çok yatırmayın, kendinizi zora sokmayın. Ateşleyin bakalım biraz, banka önlerinde kuyruğa girin biraz. 5 lira, 10 lira neyse... Bakalım örtülü ödenekle mi kampanya daha güzel yapılıyor, milletin 50, 100 lirasıyla mı? Yalnız TC kimlik numaralarını yazın, yazmazsanız Hazine'ye gidiyormuş. Fırına biraz odun atın, ateşleyin biraz. Cebe atmayacağız ama haberiniz olsun. Kampanyada kullanacağız."