Firmaların web siteleri, müşterilerine doğrudan ulaşmalarını sağlamanın yanı sıra, paylaştıkları bilgiler ile de onları ürünleriyle ilgili bilgilendirme amacı da gütmelidir. Bu yüzden de blog yazıları olarak da adlandırılan bilgilendirme yazıları müşteriler ile paylaşılmalı, blog siteleri aktif bir rol oynamalıdır. Blog sitelerinin firmalara sağladığı en büyük avantaj, şüphesiz ki arama motorlarında onları üst sıralara taşımasıdır. Bu sayede rakiplere karşı ciddi bir üstünlük elde edilir ve ilgili aramalarla daha fazla kişiye ulaşılabilir.

Kurumsal blog hazırlamak için işletmelerin farklı seçenekleri bulunmaktadır.

- Mevcut Web Sitesi Üzerinden Blog Oluşturma

İşletmeler mevcut web sitelerine yeni bir sekme ekleyerek kurumsal bir blog oluşturabilirler. Blog yazılarında işletmenin işleri, ürünleri ve hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiler verilmelidir. Blog sayfalarında dikkat edilmesi gereken en önemli konu sürekli aktif olunması ve periyodik olarak güncel yazılar paylaşılmasıdır. Aksi takdirde işletmenin web sitesinde yaşanan trafik azalır ve arama motorlarında arka sıralara düşmek kaçınılmaz olur.

- Yeni Bir Web Sitesi Üzerinden Blog Oluşturma

Firmalar yeni bir web sayfası açıp, bu sayfası mevcut web siteleri ile ile ilişkilendirerek de kurumsal bir blog oluşturabilirler. Sitede paylaşılan bilgiler güncel ve doğru olmalı, okuyucuların deneyimlerini ve görüşlerini paylaşabileceği alanlar yer almalı ve firma site ziyaretçilere geri bildirim yapılmasına olanak sağlayan ve etkileşimde bulunan bir yapı oluşturmalıdır.