Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kadrolu olmak için bugüne kadar 715 bin taşeron işçisinin başvuruda bulunduğunu belirterek, bu kişilerin sınava gireceğini söyledi.

Taşeron İşçiler İçin Kadro Sınav Tarihi Ne Zaman?

Taşeron işçilerin kadroya geçiş başvuru sonuçlarının erişime açılmasının ardından taşeron sınavı aşamasına geçilecek. Peki sınav tarihleri ne zaman? İşte detaylar...

Kadroya geçiş başvurularının sonuçlanmasından sonra sembolik olan kadro sınavına girmeye hak kazanan taşeron işçiler, 3 Mart ile 22 Mart 2018 tarihleri arasında taşeron işçilikten kadroya geçiş sınavına girecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra 23 Mart ile 26 Mart tarihleri arasında, sınava girdikleri sınav kuruluna itiraz yapılabilecek. İtirazlar da 27 Mart ile 31 Mart tarihleri arasında da incelenecek. Bu incelemenin ardından kesin liste belirlenerek sınav sonuçları açıklanacak. Açıklanan sınav sonucunda başarılı olan, yani bir başka ifadeyle kadroya geçme şartlarını yerine getiren bütün adaylar kadroya geçmiş olacak. Daha sonra da taşeron işçilerin yeni çalışma şeklinde sigorta girişleri ve işe başlamak için gerekli evrakları hazırlanacak.

Toplu olarak kadroya geçirilecek taşeron işçiler, bugüne kadar toplu olarak geçirilen sayı bakımından en fazlasını teşkil ediyor. 2001 yılında bazı kurumlarda mevsimlik işçi olarak çalışanların bir kısmı emekliye ayrılmış, bir kısmı işçi olarak çalıştığı kurumda kalmış, bir kısmı da memur olarak ihtiyaç duyulan kurumlara aktarılmıştı. İşçilere seçme hakkı verilen 2001 yılında, birkaç seçenekten birini tercih ederek ataması yapılmıştı. Taşeron işçilikten kadroya geçiş ise bugüne kadar yapılan en büyük kadroya geçiş sistemi oldu.