Önceki gece geç saatlerde duyurulan muhalefet ittifakı Ankara'da gündeme oturdu. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu ittifaka hükümetten ilk tepki Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi.

4 muhalefet partisinin ittifakı için "benzemezler ittifakı" tanımlamasını yapan Bozdağ, "Bu ittifak benim gördüğüm esasında dört benzemezlerin bir ittifakı. Hani zoraki nikah derler ya zoraki nikah gibi zoraki bir ittifak görüyoruz" dedi. Bozdağ, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklamalarıyla ilgili ise ''Benim hissiyatım, fevkalade büyük bir yanlış yapmıştır' ifadesini kullandı.

İttifakın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşı oluşan 'nefretten' beslendiğini öne süren Bekir Bozdağ, 4 partinin bu noktada bir araya geldiğini söyleyerek zoraki nikah benzetmesi yaptı.

"BUNLARI ERDOĞAN KARŞITLIĞI BİR ARAYA GETİRDİ"

Muhalefet cephesinin önemli temsilcilerini bir araya getiren ittifakın gerçekte Erdoğan karşıtlığı olduğunu belirten Bekir Bozdağ, bu noktada Türkiye'nin çıkarlarının söz konusu olmadığını da söyledi.

CHP ve Saadet Partisi'nin aynı ittifakta yer almasına ilişkin Bozdağ, "Eminim ki bu ittifak merhum Necmettin Erbakan Hoca'nın kemiklerini sızlatmıştır. Çünkü Erbakan Hoca'nın temsil ettiği bütün değerlerin düşmanıdır CHP'' ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESECEKLER

"Cumhurbaşkanı seçiminde artık netice alamayacağımız anlaşıldı, bari parlamentoda hatırı sayılır bir çoğunluk elde edelim de cumhurbaşkanının yukarıda elini ayağını bağlı tutalım' diye Türkiye'nin önünü kesme ittifakı bu noktada. Onun için bunların Cumhurbaşkanımıza karşı olan nefretleri, kinleri akıllarını başından almış, ne yaptıklarını pek bilmiyorlar."

11. Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklamalarına ilişkin de Bozdağ, "Benim hissiyatım, fevkalade büyük bir yanlış yapmıştır. Siyaseten belki bir siyasinin yapabileceği en büyük hataları hem de itiraflarıyla beraber perçinlemiştir" dedi.