MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, İyi Parti'yi kurarak partinin Genel Başkanı oldu. 2019 seçimlerine ilişkin 'CHP ile ortak aday çıkarır mısınız?' sorusuna olumsuz yanıt veren Meral Akşener, kapıyı da tamamen kapatmadı.

Soruya; "CHP ile bir aday çıkarmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Onlar açısından da bizim açımızdan da Türkiye açısından da. Ama ikinci tura kim kalırsa o hayır blokundan elbette ki biz sonuna kadar onun yanında durup çalışacağız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci turda bütün siyasi partilerin adaylarını çıkarabilmelerini diliyoruz." Diyen Meral Akşener, net bir şekilde ilk turda kendi adaylarını çıkaracaklarını, eğer ki ikinci tura kendileri kalamaz ise, ikinci tura kalacak olan 'Hayır bloğunun' adayını destekleyeceklerini dile getirdi.

Şuan ki tabloya bakarsak, ikinci tura AKP ve CHP'nin adaylarının kalması yüksek ihtimal olarak görülüyor. Böyle bir durum olursa, İyi Parti olarak CHP'nin adayını destekleyeceğini açıkladı diyebiliriz.

Edirne'nin Havsa ilçesinde Hayvan Pazarı'nı gezen Akşener, besicilerin kazançlarının çoğunun girdi maliyetlerine gittiğini savundu

Daha sonra Edirne şehir merkezine geçerek kadınlarla bir araya gelen Akşener, gazetecilerin, NATO tatbikatındaki skandalla ilgili sorusu üzerine, gerçekleşen tabloyu kınadıklarını ve özür dilenmesinin Türkiye açısından önemli olduğunu söyledi.