Bir süredir gündemde olan, zaman zaman her iki liderin veya milletvekillerinin muhatap olduğu soru cevabını buluyor.

2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık destek vermesinden sonra siyasi kulislerde sıkça konuşulan bunun bir seçim ittifakına dönüşüp dönüşmemesiydi.

Her iki liderin de sıkça muhatap olduğu soru, AK Parti ve MHP'li milletvekillerine de, hatta yerelde teşkilat mensuplarına da sıkça sorulmaya başlanmıştı.

Bu sorunun cevabı şekillenmeye başladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle görüştü. Telefonla gerçekleşen görüşme tahmin edildiği gibi telefon görüşmesinin konusu seçim ittifakıydı. Her iki liderin telefonda ne görüştüğü açıklanmadı ama sadece konusunun seçim ittifakı olduğu söylendi. Hali üzere her iki lider, bu konuyu yetkili kurullarında görüşecek ve sonra da kararını açıklayacak.

Ancak ondan önce AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim ittifakı ile ilgili olarak bu Pazar detaylı görüşmek üzere başkentte bir araya gelecekleri belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, seçim ittifakı konuşuldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün gündeme getirdikleri seçim ittifakının detaylarını görüşmek üzere pazar günü Ankara'da bir araya gelecekleri kaydedildi.

Bahçeli, 2019 seçimleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıkça belirtmiş, ülkenin geçtiği zor süreçten bahsederek, ülkenin ve milletin bekası için en doğru olanı yapmaya çalıştıklarını, ülkenin elden gitmesi halinde neyin siyasetinin yapılacağını, ülke elden gittikten sonar iktidarın hesabının yapılmayacağını söylemişti. AK Parti cenahında bu açıklama memnuniyetle karşılanmış, hatta Anadolu'daki teşkilatlar arasında bile çok sıcak mesjlar ve ziyaretler başgöstermişti.