Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nde yapılan seçimde Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB'ı 18 yıldır yöneten Başaran Ulusoy dönemini bitirerek yeni başkan seçildi.

BAĞLIKAYA EZİCİ ÇOĞUNLUKLA GELDİ

Değişim Hareketinin lideri olarak seçime giren ve 2200 oyla seçilen Bağlıkaya'ya en yakın oyu Ulusoy'un işaret ettiği aday Çetin Gürcün aldı. 1057 oy alan Gürcün'ü, 357 oyla Emin Çakmak izledi.

TÜRSAB'DA HERŞEY DEĞİŞECEK

Firuz Bağlıkaya seçim'den sonra söz alarak TÜRSAB'ın son yıllarda ciddi idari sıkıntılar içine düştüğünü ve Türk turizmine yeteri kadar katkıda bulunamadığını acentaların haklarını koruyamadığını söyledi. 'Bu seçimde biz bugün bir şey değiştirdik. Yarın herşeyi değiştireceğiz' şeklinde konuştu.

ULUSOY'A BÜYÜK TEPKİ

TÜRSAB Genel Kurulu'nun ilk gününde yapılan oylamada, mevcut yönetim ibra olamamıştı. Yapılan ibra oylamasına katılan delegelerin yüzde 66.5'i olumsuz oy kullanırken, yüzde 33.5'i olumu yönde oy vermişti.Başkan adayı Emin Çakmak, seçimlerin ardından eski başkan Başaran Ulusoy'un TÜRSAB'ta onursal başkan olması için öneri sundu. Ancak öneri salonda kabul görmedi. Diğer başkan adayı Çetin Gürcün de, 'Yaklaşık 30 yıldır bu sektördeyim. Birliğin, mesleğin bana ihtiyacı olduğu her an hizmet etmeye hazırım dedi.

SEÇİM TARİHİ İLERİYE ALINDI

TÜRSAB 2-3 Aralık 2017'de yeni başkanını seçmeye hazırlanırken mevcut başkan Başaran Ulusoy adaylıktan çekildiğini açıklamış, TÜRSAB yönetimi de aldığı kararla seçimlerin ertelendiği kamuoyuna duyurmuştu.