Türk dizilerinin hem turizme hem de emlak sektörüne büyük katkısı olduğunun altını çizen uzmanlar, milyonlarca kişi tarafından izlenen dizilerin hem yurt dışında tatil yapmak isteyen hem de konut sahibi olmak isteyen kişileri etkilediğini savunuyor.

Geçtiğimiz 4 yıl içinde Türkiye'de yabancıların konut alışının önemli ölçüde arttığını paylaşan uzmanlar, Türkiye'de en fazla konut alanların Ruslar ve İranlılar olduğunu kaydediyor.

Yine Türkiye'de en fazla tatil yapanlar arasında da İranlılar ve Rusların bulunduğunu açıklayan uzmanlar, özellikle dizilerin ve sinema filmlerinin bunun için tanıtım elçiliği görevini yerine getirdiği konusunda hem fikir.

Yurtdışından gelip Türkiye'de konut almak isteyenlerin tercihlerinde dizilerde yer alan konutların belirleyici olduğunu dile getiren uzmanlar, Türk dizi sektörünün sağladığı başarının meyvesini emlak ve turizm sektörünün aldığını işaret ediyor.

Dünyaya yayılan bu diziler Türkiye'den konut alımını teşvik ediyor. Öyle ki son 4 yıl içinde ofislerimize başvuran yabancıların yaklaşık % 6'sı dizilerde gördüğü konutu satın alıyor.

Bu da gösteriyor ki dizi ihracatındaki artış Türkiye'de emlak sektörüne de yarıyor ve inşaat firmalarının yüzünü güldürüyor.

Bu nedenle dizi ihracatındaki artışın devam etmesi Türkiye'nin konut satışındaki hedeflerini yakalamasında kolaylaştırıcı bir ekten olabilir.