Antalya'da yaşanan hortum felaketi sebze ve meyve fiyatlarını oldukça etkiledi. Lokantalar bile pahalılıktan dolayı yemek çeşitlerinden patlıcanlı menüleri çıkartırken esnafın zor durumda kalması oldukça can sıktı.

Antalya'da geçtiğimiz hafta yaşanan hortum ve kötü hava felaketinin boyutları esnafı da derinden vurdu. Antalya'daki kötü hava şartları pazar ve marketlerin hemen ardından bölgedeki lokantaları da etkiledi. Son alınan karar ile birlikte market ve pazarlardaki patlıcan satışlarına kısıtlama getirilirken bundan lokantalar da nasibini aldı.

Patlıcan 15 Lira

Pazarda son olarak kilosu 15 liradan satılan patlıcanı lokantalarda kendi menülerden çıkarma kararı aldı. Bir işletmeci bu pahalılıktan dert yanarken, "Patlıcanın kilosu 16 liraya kadar dayandı. Biber hatta domatesin rakamları bile neredeyse en üst seviyelerde. Bazı zorluklar yaşadığımız doğrudur. Patlıcanlı kızartmalar yerine müşterilerimize sadece patates kızartması verdiğimizde doğrudur. Yapacak pek fazla bir şey yok." dedi.

Bir aşçı ise "Patlıcan ve biber fiyatları gerçektende çok pahalı. Yaşanan pahalılık tamamen doğal afetlerden kaynaklı. Bu durum sanırım kısa bir zaman sonra mutlaka normale dönecektir." ifadelerini kullandı.