Danimarka'dan döndükten sonra Big mamma's ve Nonna markaları altında Türklere pizza satan Nihat Yıldız, 74 şubesi, 930 çalışanı ile yıllık 222 milyon TL ciroya ulaştı. Ekonomik durgunluğu fırsata çevirmek isteyen şirket 2019'da yüzde 30 büyümeyi hedefliyor.

RESTORANT ZİNCİRİ KURDU

Danimarka'dan geldi, çok çalıştı, sektörün ihtiyaçlarını gözden geçirdi ve Türkiye'deki yeme içme sektöründeki eksiklikler onun için büyüme fırsatı oldu. Gözlemci ve girişimci yapısıyla yerli ve milli bir markayı oluştrdu. Big mamma's ve Nonna markaları ile yurt dışına açılmayı hedefleyen Nihat Yıldız, kırmızı beyaz renkleri ile marka bayrağını al bayrakla bütünleştirerek uluslararası arenada mücadele etmenin mutluluğunu yaşıyor.

DEV ADIMLARLA BÜYÜYOR

21 yıl önce Danimarka'dan gelen Nihat Yıldız'ın, kurduğu Big mamma's ve Norma şirketinde bugün 930 kişi çalışıyor. 31.000 m2 alanda hizmet veren restorantları, şube başına yılda ortalama 3 milyon TL ciro yapıyor. 74 şubenin yıllık cirosu ise 222 milyon TL.'ye ulaştı. Şirketin kurucusu Nihat Yıldız'ın bu seneki hedefi ise 38 yeni restorant açarak şube sayısını 112'e çıkarmak. Şirketin 2019 hedefinde ise yüzde 30 büyümek var.

TÜRKLERE PİZZA'YI SEVDİRDİ

İlk pizza restorantını Bursa Kükürtlü'de açan yerli ve milli birr marka olan Big mamma's şöhreti artık yurt dışına taştı. Turist olarak ülkemize gelen gastronomi yazarının köşe yazısına, yaptığı İtalyan Pizzaları ile konu oldu.

1546517677_Bigmammas_logo

NİNE SEVGİSİ MARKAYA DÖNÜŞTÜ

Franchise markası haline dönüşen Big mamma's adını kurucusu Nihat Yıldız'ın anneannesinden alıyor. Sebebini ise şöyle açıklıyor:" Beni anneannem büyüttü. Bu sebeple ondan çok eski bir kültürü öğrendim. Türk kültüründe misafir baş üstünde tutulur. Anneannemin en çok dikkat ettiği şey misafirdi. Bunnu önemini bana ve kardeşlerime o öğretti. Bende her şubemiz, her mekanımız anneannemin evi gibi olsun diye markamı Big mamma's olarak belirledim. "

1546517676_Markan__n_temel_dire__i_maliyet_hesab__

NİHAT YILDIZ KİMDİR:

Big mamma's markasının kurucusu Nihat Yıldız 1972'de Bursa'da doğdu. 1978'de ailesiyle birlikte Danimarka'ya yerleşen Nihat Yıldız, Big mamma's'ın yanı sıra NONNA ve Efesus markalarınıda kurdu. 1984 yılında ağabeyi ile kurduğu pizza dükkanında küçük yaşında restorant işletmeciliği ile tanıştı.

1546517674_Markay___ba__ar__ya_g__t__ren_kadro

DANİMARKA OKUL OLDU

Danimarka'nın ünlü ailelerinin uğrak yeri haline gelen Efesus markasiyla 5 şube açtı. Danimarkalılar tarafından çok sevilen Efesus 1994-95 yıllarında en iyi hizmet ve en iyi lezzet dalında ödül aldı. 1998 yılında Türkiye'ye dönem Yıldız, büyükannesine ithaf ettiği Big mamma's ve Nonna pizza restrorantlarını hayata geçirdi.