KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme idaresi tarafından yapılan Girişimcilik Eğitim kurslarında eğitime girmek şart çünki eğitim sonrası sertifaka ile iş yerlerinin açılması hususunda istenen belgedir.

Hafta içi olmak kaydı ile yapılan eğitimde kursa girenler belli saat aralıkları ile kursu tamamlaması gerekmektedir. Kurslar özellikle Salı gününden başlayıp cumaya kadar sürmekte eğitim kursu bittikten sonra girişimciler iş yerlerini kurmak adına gerekli olan belgeleri hazırlamaları şartı bulunmaktadır. Burada dikkat edilecek husus eğitimi tamamlamadan iş yerinizi kurmuş olmamalısınız.

Gerekli olan vergi, belediye gibi işlemlerin ardından KOSGEB internet adresi www.kosgeb.gov.tr adresinden Yeni Kayıt işlemi yapmalısınız. Burada iş yerinize ait bilgileri doldurarak artık Micro yani Kosgeb üyesi olacaksınız.

Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra sıra geldi yapacağınız İş Planı bu kısımda yine KOSGEB internet adresinden üyelik bilgilerinizi girerek Başvur butonuna tıklıyoruz. Burada İş Planı işletmeniz ile ilgili tablo oluşturacaksınız. Oluşturacağınız tablo ve istenen açıklamaları doldurduktan sonra size yakın KOSGEB Müdürlüğüne giderek sizinle ilgilenecek Uzman çalışan ile görüşebilir eksiklikleriniz var ise öğrenebilirsiniz.

Burada işlemlerin tamamlanmasının ardından iş yerinize aldığınız makine v.s gibi giderleri mutlaka fatura ve ödemeler banka yolu ile yapılması gerekiyor. Aksi takdirde KOSGEB'den ödeme taleb edilemez. Kurul için istenen belgeler yine size atanan uzman çalışan ile birlikte görüşerek tamamlayabilirsiniz.

Artık her şey tamam kurul için yani işletmeniz için harcadığınız makine,kira,elektrik,su, personel yardımı ile ilgili ödeme alabilmek için gireceğiniz kurul toplantısında sizlere iş yeriniz ile alakalı bazı sorular sorulmaktadır.

Sorulan sorulara cevaben verdiğiniz bilgilerde dikkate alınarak kurul kararı bekleme kısmına geçiyoruz. Kuruldan onay veya red durumu bulunmaktadır. Onaylanma durumunda artık sizde girişimci eğitimi tamamladınız KOSGEB'den daha önce harcağınız makine teşhisat gibi giderlerin fatura ve dekonlarını sunarak size çıkan limiti alabilirsiniz.