TBMM Başkanı Binali Yıldırım sonunda beklenen müjdeyi verdi. Gebze ile Halkalı arasındaki banliyö seferlerinin 10 Mart tarihinde başlayacağı ifade edildi.

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, katıldığı bir canlı yayında Gebze Halkalı arasında çalışacak olan banliyö seferleri hakkında müjdeli haberi sonunda verdi. Açılışın 10 Mart tarihinde yapılacağını belirten Yıldırım, hizmetlerin aksamadan devama edeceğini yineledi.

10 Mart'ta Başlayacak

10 Mart tarihinde Gebze Halkalı arasındaki banliyö seferlerinin başlayacağını duyuran Yıldırım, "Buna son olarak bakanlık karar verecek. Ancak benim aldığım son durumlara göre Gebze Halkalı arasındaki banliyö seferleri yeniden 10 Mart tarihinde resmen başlayacak. Bunun biraz uzun sürdüğünün farkındayız. Bu aslında Marmaray'ın devamı niteliğinde. Bir ucu Gebze'den başlayarak diğer ucu Halkalı'ya kadar dayanacak. Aradaki mesafe ise 63 kilometre. Her iki istasyon arasındaki mesafe ise 110 dakikaya kadar düşecek." ifadelerine yer verdi.