Türkiye'de dijital dönüşümün öncüsü ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın destekçisi Hepsiburada , 17 binin üzerindeki iş ortağını yurtdışı pazarlarına açan 'kolay ihracat modelini' hayata geçirdi.

1550223846_WhatsApp_Image_2019_02_15_at_12.42.25

GLOBAL WEB SİTESİ HAZIRLANDI

E-ticarette dünya çapında pazarlama rekorları kırılırken, Türkiye'den bu pazarın lideri Hepsiburada yeni wep portallarından küçük ve orta ölçekli şirketlerede kapılarını açıyor. Model kapsamında dünyanın neresinde olursa olsun tüm müşteriler, Hepsiburada'nın global web sitesi ve bobil uygulaması üzerinden aradıkları her ürüne ulaşarak bulundukları ülkeden kolayca sipariş verebiliyor.

ULUSLARARASI PARA BİRİMLERİ İLE SATIŞ

Global sayfa ve uygulama ilk aşamada İngilizce ve Arapça dillerinden müsterilerin kullanımına sunuluyor. Ortadoğu ülkelerinde yaşayan müşteriler ülkelerin yerel para birimi ve ödeme sistemleri, diğer ülkelerde yaşayan müşteriler ise ister Avro ister Dolar para biriminde ödeme yapılabiliyor.

POTANSİYEL 1 MİLYAR MÜŞTERİ

1550223846_WhatsApp_Image_2019_02_15_at_12.42.23

Hepsiburada'nın attığı bu önemli adım sayesimde potansiyel 1 milyar müşterinin olduğu öncelikli ülkeler (Rusya ve Türk Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika ve Avrupa) başta olmak üzere kendi ana dilleri, para birimleri ve ödeme sistemlerini kullanarak Hepsiburada'dan alışveriş yapabilecekler.

1550223846_WhatsApp_Image_2019_02_15_at_12.42.24YERELLEŞME STRATEJİSİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

İnternet üzerinden satış yapan şirketin yerelleşme stratejisi kapsamında, 2019 yılı içinde farklı yerel diller ve para birimlerinde Azerbaycan, Rusya, Ukrayna ve Kuzey Afrika ülkeleri başta olmak üzere online yerel mağazalarını dünyanın dört bir yanındaki müşterilenin hizmetine sunmaya devam edecek.

DÜNYA PAZARINDA KÜRESEL OYUNCU

Hepsiburada Uluslararası Grup Başkanı Emre Ekmekçi, "Türkiye'nin lide e-ticaret platformu olarak tüm yetkinlik ve tecrübemizi 'kolay ihracat' modeliyle işletmelere sunarak onları birer küresel oyuncu getirmeyi arzu ediyoruz. bu model kapsamında işletmeler için çeşitli çözümler sunuyor, dünya pazarlarında başarılı olabilmeleri için onlara gerekli tüm saraçları sağlıyoruz."

İŞLETMELERİ YURT DIŞINA TAŞIYACAK

"Bu sayede Türk markaları dünya pazarlarında daha çok yer almaya başlayacak. Yerli ve mili ürünlerimize dünyanın her yerinden daha kolay ulaşabilecek, bir yandan Türk kalitesini tüm dünya daha yakından görürken, öte yandan da ülkemize giren döviz miktarı artacak. Türk işletmeleri yurt dışı pazarlarına açılarak hem kendi işlerini büyütecek hem de eko sistem ve ekonomimize kaktı sağlayacak. " şeklinde konuştu.

2023 HEDEFİNDE 350 MİLYAR DOLAR

Türkiye'nin 2023 yılı 350 milyar TL'lık e-ticaret hedefi içinde e-ihracat payının yaklaşık 70 milyar TL büyüklüğe ulaşacağını tahmin ettiklerini kaydeden Ekmekçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de e-ticaretin lideri ve dijital dönüşümün öncüsü Hepsiburada olarak, ülkemizin ticaret hedefleri paralelinde bu hacme ulaşmada önemli etkiyi yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

EN ÇOK HANGİ ÜRÜNLERiMİZE RAĞBET VAR

Dubai: En çok Türk kahvesi fincan seti, çay bardığı seti ve tost makinesi
Rusya: Oyuncak bebek, kozmetik ürünler ve kadın giyim ürünleri
Azerbaycan'da çocuk giyim, erkek botu ve kulaklık
Hollanda'da Türkçe çocuk kitapları, oyuncak ve elektirikli diş fırçası
Almanya'da işlemeli yatak örtüleri ve nevresim takımları, kırlentleri ve süs eşyaları
Fransa: Türk kahve makinesi, Türk kahvesi ve çocuk giyim ürünleri
Orta Doğu ülkeleri: Tatlı ve lokum çeşitleri, kadın giyim ve spor ayakkabısı ile kolye ve bujiteri ürünleri