Akıllı telefon kullanıcılarının en fazla sıkıntıya düştüğü noktalardan biri kısa pil ömrü oluyor. Uzmanlar bu durumdan 4 adımda kurtulmanın ve ömrü iki katına çıkarmanın mümkün olduğunu dile getiriyor.

Hayatımız teknolojiyle çevrilmiş durumda. Akıllı telefonları kişisel iletişimden, eğlenceye, navigasyondan sosyal medyaya kadar pek çok alanda kullanıyoruz. Hal böyle olunca akıllı telefonlarımızın da ömrü kısalıyor ve sürekli telefonumuzu şarj edecek yer arar duruma düşüyoruz. Uzmanlar telefonlarımızın pil ömrünü uzatabilmek için bataryanın ısınmasına engel olmamız gerektiğini işaret ediyor. Bataryanın aşırı ısınmasının hem bataryanın ömrünü kısalttığını hem de telefonun yavaşlamasına sebebiyet verdiğini kaydeden uzmanlar, özellikle şarj esnasında telefonunuzun güneşle direkt temas etmemesine ve bu işlem sırasında kılıf kullanmamaya özen göstermenizi tavsiye ediyor.

Ayrıca akıllı telefonunuzu bataryanız doluyken şarjdan çıkarmanız gerektiğinin altını çizen uzmanlar, özellikle geceleri telefonunu şarja takanlardansanız şarjınızın çabuk bozulacağı konusunda hem fikir.

Uzmanlar tek bir defa da telefonunuzu tamamen şarj etmektense kısa aralıklarla da olsa güç kaynağına bağlayarak şarj edebileceğinizin altını çiziyor.

Ayrıca telefonunuzun şarjının yüzde 100 dolu olması bilinenin aksine iyi bir durum değildir. Batarya tamamen dolu olduğunda çok uzun bir kullanım ömrü sunmayacağından, doluluk oranının yüzde 100 değil de yüzde 85-90 civarında kalması çok daha yararlı olarak batarya ömrünü uzatacaktır.