Özellikle google satın aldıktan sonra dünyanın en kaliteli video paylaşım platformu haline gelen Youtube, ücretli abonelik özelliğini kaldıracağını açıkladı.

2013 yılında başlattığı ücretli kanallar özelliğini sonlandırma kararı alan Youtube, ücretli abonelik sisteminin aralık ayında sonlandıracağını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Google; "Ne içerik üreticileri ne de izleyiciler arasında popüler olamadı." Cümlesini kullandı.

Yapılan bu değişiklik, aylık belirli bir ücret karşılığında özel programlar ve reklam izlemek zorunda kalmadan video izleme deneyimi sunan Youtube Red'i kapsamayacağı belirtildi. Youtube Red özelliği şuan için sadece ABD'de geçerli bir özellik. Bir süre sonra Youtube Red özelliğinin kademeli olarak diğer ülkelerde de aktif hale getirilmesi bekleniyor.

Youtube dünyanın en iyi video paylaşım platformlarından biriydi ancak Google satın aldıktan sonra tartışmasız bir şekilde dünyanın en iyi video paylaşım platformu oldu. Google, Youtube'u satın aldıktan sonra videolardan para kazanma özelliğini getirmesiyle birlikte 'youtuberların' oluşmasına olanak sağlamış oldu.

Çektikleri videoları youtube hesabına yükleyen ve milyonlara ulaşan takipçi sayısına ulaşan youtuberlar, yayınladıkları bu videolardan para kazanıyorlar. Yıllık kazançları milyon dolarları bulan youtuberlar var.

Hatta bir çok youtuber, youtuber olmadan önce çok iyi şirketlerde, çok iyi maaş ve şartlarda çalışırken, istifa edip sadece youtube'a yönelerek bunu bir iş haline getirmiş durumda. Türkiye'de videolardan kazançlar az olsa da, yine de işinden istifa edip youtuberlığa yönelen bir çok ünlü youtuber mevcut.