Whatsapp hayatımıza girdiği günden beri telefonlarımızın vazgeçilmez uygulamalarından biri oldu. İnternet üzerinden ücretsiz mesajlaşma amacıyla piyasaya sürülen whatsapp uygulaması ile artık bir çok şey yapılabiliyor.

Whatsapp artık sadece bir mesajlaşma uygulaması değil. Whatsapp her geçen gün yenisini eklediği özellikler ile artık bir çok işimizi rahatlıkla görmemizi sağlıyor. Mesala Whatsapp ile ücretsiz bir şekilde mesajlaşabiliyoruz. Ya da ücretsiz bir şekilde sesli ve görüntülü arama yapabiliyoruz. İstediğimiz kişiye resim, video ve belge gibi bir çok dökümanı gönderebiliyoruz.

Yanımıza gelmek isteyen bir arkadaşımıza bulunduğumuz yeri tarif etmek yerine whatsapp'tan konum gönderebiliyoruz. Konum gönderdiğimiz arkadaşımız, gönderdiğimiz konuma tıkladığından cep telefonunda yüklü olan google haritalar navigasyon uygulaması açılıyor ve yol tarifi ile bulunduğumuz yere kadar getirebiliyor.

Ya da whatsapp'ta gruplar kurup, aynı anda birden çok kişi ile yazışabiliyoruz, fotoğraf, video ve belge gibi dökümanlar paylaşabiliyoruz.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra bazen bir anlık dikkatsizlik sonucunda birine göndermek istediğimiz özel bir mesajı başka bir kişiye gönderebiliyorduk. Ve bunun geri dönüşü yoktu.

Ancak artık bunun da bir çözümü var. Whatsapp bir süre önce test etmek amacıyla Beta sürümü ile bu özelliği deniyordu. O özellik test aşamalarını geçerek artık kademeli olarak kullanıcılarına açılmaya başladı.

Yayınlanan güncellemeyle birlikte uygulamada bundan böyle kullanıcılar yanlış kişilere gönderdikleri mesajları iptal edebiliyor.

Kullanıcıların gönderdikleri mesajları silmelerine imkan sağlayan bu özellik için kullanıcıların ilk etapta gönderdikleri mesajlara tıklaması ve ardından menü sekmesi üzerinden iptal et tuşuna seçmeleri gerekiyor.